sunnuntai 17. elokuuta 2014

Hyvä päivä, Ravintolapäivä!


Viime aikoina ei enää ole napannut tuo Ravintolapäivä. Usein tuntui että se oli liian usein.

Mutta tällä kertaa oli kiva pitkästä aikaa lähteä katsomaan, mitä syötävää oli tarjolla. Varsinkin kun ilma oli kuin morsian :)Ensimmäinen oli melkein paras.
Cafe Kuuman terassilla oli sisilialaisia, ragulla täytettyjä, friteerattuja risottopalloja, italiaksi arrancini. Itse olen syönyt kyllä sellaisia pieniä arrancineja, mutta tämä iso, täytetty oli uusi ja hyvä tuttavuus. Näitä tehdään kotona!
Seuraavaksi matkasimme Johanneksen-kirkonpuistoon, missä oli ecuadorilaista ruokaa. Friteerattuja munchineja, joka oli jotain keitettyä ihmeelllistä vihannesta/juuresta.
Samalla tiskillä söin aivan taivaallista rapu-ceviche"keittoa", kirpeää, hapanta ja virkistävää. Tätäkin tehdään kotona! (sain ohjeenkin, kiitos)
Kapteeninkadulla on tataaripiiraita, liha- ja perunatäytteisiä. Rapeita ja hyviä nämäkin. Liha on oivasti maustettu, plussana mielenkiintoinen muoto. (ensin luulin, että ne ovat friteerattuja anananasrenkaita...hih)
Vieressä oli söpö, koululais-tyttöjen pitämä kahvila Brioche. 
Tytöt olivat tehneet kaiken itse. Ihistä. Ja oli kuulemma mennyt koko eilinen päivä.
Sekä tataari- etträ Briochi-kahvilan eväät pystyi sivistyneesti syömään pöydässä, auringonpaisteessa.Seuraavaksi Hannan Sopan vietnamilaiseen keittiöön.


Täällä mässättiin liha- ja tofu Pholla. Nam. Kiitos Hanna ja Jaakko! Erityisplussat matchaavista t-paidoista.
Kävellessä ihasteltiin mm. tätä autoa...
Roballa juotiin välibisset Black Doorissa.  Minä join virkistävän raikkaan Adnamsin Jack Brand Dry Hopped Lagerin henkilökunnan suosituksen perusteella (oikea valinta, kiitos henkilökunnalle) ja Mika joi omansa, eli Sour Puzz-oluen.

Sitten hodarit Sausage Queenistä. Tarjolla olisi ollut tryffelimajoneesiakin, mutta passattiin, koska hodari meni skideille. 
Fredantorilla oli ihanan tuoksuisia yakitori-japanilaisia kanavartaita.Mutta varaspaikassa oli niin kova jono, että jäimme ilman.
Sen sijaan Mika otti viereisestä Berlin Calling-kojusta aitoa currywurstia.
Jälkkäriksi samasta Berliini-kojusta suomalaista mustikkapiirakkaa. Terkut, että oli törkeän hyvää!

Yhteenvetona: Hauskasti söimme yhden päivän aikana italialaista-tataariruokaa-vietnamilaista-amerikkalaista-saksalaista- ja suomalaista.

Kivaa oli. On toi kyllä kiva, toi Ravintolapäivä.2 kommenttia:

  1. WOW, tehän ehditte syödä miljoonassa paikassa. Ihania. En tiiä malttaako näitä enää ite järkkää (ainakaan kovin usein) kun noissa kiertelykin on niin nastaa. Kunhan vaan löytää ne oikeanlaiset huvikseen pystyynlaitetut kojut :) Sitä ihmeellistä bisnesajattelua en jaksa lainkaan.

    Kiitos kun kävitte meilläkin!

    VastaaPoista
  2. Kiitti, oli kylä hyvää. Mä olen itse tullu siihen tulokseen, että käyn mieleuummin asiakkaana, kun sitten saa kaikkea hyvää.... :)

    VastaaPoista