sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Yrttiboston värisuoralla


Kälyni Nora tekee maailman parasta pullaa. Myös suolaisena versiona. Siksi olen ylpeydellä pöllinyt tämän ohjeen Noralta ja muokannut siitä omani näköisen. Noran versio on yhä paras. Tämä on hyvä kakkonen.




Kolmen värin yrttiboston

Taikina: 2,5 dl vettä/kevyttä vaaleaa vehnäolutta (minulla Hoegaarden-vehnäolutta), 1/2 pkt tuorehiivaa, 1 kanamuna, hyppysellinen sokeria, noin 3 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita vehnäjauhoja, noin 1 dl Myllärin Luomu Ciabatta leipäainesta, noin 1/2 dl Myllärin Luomu Ruisjauho (laitoin vähän kaikkia jauhoja, joita kaapissa oli. Ciabatta leipäaines tuo vähän focaccia-fiilistä tähän. Ruisjauhoja olen nyt käyttänyt kaikkeen, koska niistä tulee terveellisempi fiilis), noin 1 dl oliiviöljyä.

Liota hiiva kädenlämpöiseen olueen/veteen. Lisää kananmuna ja sekoita. Alusta taikina lisäten vuorotellen kaikkia jauholaatuja. Lisää runsaasti öljyä ja vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Laita kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunniksi (minä laitan aina uuniin, niin että valo on päällä).

Täytteet: Tapenade-tahna, pesto ja punainen pesto. Nämä voi ostaa kaupasta tai tehdä itse.

Tapenade: 1/2 purkkia mustia oliiveja, pari rkl oliiviöljyä, suolaa.

Punainen pesto: 1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja, pari rkl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Pesto: Basilikaa, oliiviöljyä, kourallinen pinjasiemeniä tai manteleita, 1 rkl raastettua parmesania, suolaa.

Hurauta jokainen sauvasekoittimella tahnaksi.




Sitten kauli taikina, jaa se kolmeen osaan ja levitä tahnat päälle. Kääri kolmeksi rullaksi ja leikkaa siitä puusteja.




Laita puustit vuorotellen pystyyn leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Voitele reippaasti oliivioljyllä ja raasta päälle runsaasti parmesania (minä söin eilen kaiken parmesanin, joten käytin Oltermanni Cheddaria. Toimi).

Paista noin 200 asteessa ,noin puoli tuntia.




Laita vielä hieman oliiviöljyä kuuman bostonin päälle ja SYÖ.




On se kyllä hyvä. Katsokaa vaikka!

Jauhot sponssasi Myllärin Luomu. Kiitos!



Ps. Noran muita leipomuksia voi seurata Pienet Juhlat-blogista (klik).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti