lauantai 15. helmikuuta 2014

Vehnäolut ja vuohenjuusto. Paras yhdistelmä


Kun Nella tulee Ruotsista käymään, laitetaan parasta pöytään.  Tällä kertaa se oli vaaleaa vehnäolutta ja maukasta vuohenjuustoa peston, rucolan, pinjansiementen ja tattarihunajan kera.

Vehnäoluen ja vuohenjuuston yhdistelmä on taivaassa siunattu. Hapan, hedelmäinen olut ja hapan, suolainen juusto tuovat parhaimmat ominaisuutensa toisissaan esiin. Eräs lempi-olut&ruoka-yhdistelmäni.
Todella helpot leipäset voi vaikka tehdä iltapalaksi. Meillä ne edustivat alkuruokaa.
Noin 200 g vuohenjuustoa, 1/2 pkt ohrarieskoja (voi tehdä myös paahtoleivästä tai patongista), 1/2 munakoisoa viipaloitoituna, pestoa, pinjasiemeniä, hunajaa (meillä tumman rikasta tattarihunajaa). Rucolaa seuraksi.

Voitele rieskat ja munakoisoviipaleet pestolla, leikkaa vuohenjuustoa päälle. Lopuksi sirottele pinjasiemeniä. Laita uuniin noin 10-15 minuutiksi 200 asteeseen.

Norottele hunajaa kuumien leipästen päälle ja kaada kylmä vehnäolut lasiin (meillä se oli Grimbergen Blanche ja oma Donut Island Brewing vehnäoluemme). Nauti.

Ps. Emme tietystikään jättäneet syömistä tähän, vaan söimme vielä pääruuaksi timjamilla ja parmankinkulla täytettyjä siikafileitä sekä valkosipulipapuja. Juomaksi oli Grimbergen Blonde ja Donut Island Brewing:n itse tekemäämme IPAa. Jälkiruuaksi Nella oli toivonut brookieta (se on niin hyvää, katso vaikka (klik) ja sen kanssa omaa appelsiiinikuori-IPAamme.

Oli kyllä kivaa. Taas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti