keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ihan oikeaa kreikkalaista ruokaa!


On hyvä omistaa ystäviä ympäri maailmaa. Kaiken muun hyvä lisäksi, mitä heiltä oppii, saa aina ihan oikeasti sen maan ruokaa.

Kreikka on eräs lempi-ruokamaani. Joten ihanaa, että Misu on löytänyt kreikkalaisen miehen. Olen oppinut tekemään jo maailman parhaan tzatsikin (klik) ja todella hyvää papu-perunavuokaa (klik).
Olimme tässä eräänä synkän talvisena lauantai-iltana käymässä. Meitä odotti uusi kreikkainen ruokatuttavuus; Briam, piiiiiitkään haudutettu kasvipata. Fetalla, tottakai. Oi.
Tarvitaan iso sipuli, pari valkosipulinkynttä, muutama peruna, kesäkurpitsa, pari munakoisoa, kaikki pilkottuna. Lisäksi oliiviöljyä, tölkkitomaattimurskaa, vettä, suolaa, pippuria, paprikaa, basilikaa, oreganoa ja hyppysellinen sokeria. Ja sitä fetaa. Miellellään oikeata fetaa.

Laita öljyä isoon pataan tai kattilaan. Kuullota sipuli ja lisää muut järjestyksessä peruna, munakoiso, kesäkurpitsa. Liisää sitten paljon öljyä niin että kaikki  kasvikset saavat vähän öljyä pintaan. Lisää tomaattimurskaa ja vettä sen verran että kasvikset melkein peittyvät. Laita pataan mausteet ja anna porista pienellä lämmöllä kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä. Siinä menee tunti, tai jopa pari tuntia. 

Syödään kreikkalaisen fetan ja hyvän leivän kanssa. Viiniä unohtamatta. Meillä se oli punaista. 
Sitten pelataan Afrikan Tähteä. Monta peliä.Ja nauretaan.

Kiitos reseptistä Misu&Kyriakos. Puss.

1 kommentti:

  1. Afrikan tähti on hyvin tuttu. Olen pelannut sitä myös nimellä Inkan aarre. Kreikassa olen oikeasti ollut 90-luvulla, kun sinne lähetettiin oppilaita leirikouluun.

    VastaaPoista