Työkaverit ovat sitten kivoja. Monella tavalla.
Kollegani Teemu toi kasan omenoita puutarhastaan. Niitä on sitten käytetty vaikka mihin. On tehty omenapullaa (resepti TÄÄLTÄ), unkarilaista Tarte Tatinia (resepti TÄÄLTÄ) ja omenakookos-kakkua (resepti TÄÄLTÄ).
Viimeiset omenat käytettiin omenahilloon. Mausteena ginger alea, vaniljaa ja tähtianista. Makeutena vaahterasiirappia.
Noin 8 omenaa, 1 dl Scheppes Ginger Alea, 1 vaniljatanko, 1 tähtianis, 1 dl vaahterasiirappia. Omenat lohkoiksi ja kaikki aineet kattilaan. Sitten vaan keitellään, kunnes omenat ovat pientä murua nesteessä. Vedenkeittimellä kiehutetaan vettä, huuhdotaan hillopurkit kuumalla vedellä ja sitten vaan hillo purkkeihin.
Aijai. Tätä herkkua saa laittaa mihin tahansa. Teemu saa myös maistiaiset.
Ps. Syksy on tullut. Lahja tyttäreltäni.
Ja Atin näkemys sienistä tarhan askartelussa. Ravintolatyöntekijän poika.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti