Parasta on lukea ja syödä samaan aikaan. Niin minä teen, kun pystyn. (joojoo, tiedän että ruuasta pitää nauttia itsenään, mutta silti.)
Syökää siis ihanaa unkarilaista kaalipiirakkaa (tämä on varmaan kyllä jo ollut blogissa, mutta ei se mitään).
Taikina; 200 g jauhoja, 100 g voita, 1 kanamuna, 10 g hiivaa, 1/2 dl maitoa, (loraus piimää tai 1 rkl rahkaa), öljyä. Kaalitäyte; 1/2 kaali raastettuna, 1/2 tl kuminaa, suolaa, öljyä
Suolaa raastettu kaali. Anna seisoa kun teet taikinan.Tee
taikina liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sitten
kananmuna, alusta jauhot ja lisää voi. Jos taikina tuntuu kuivalta, niin
lisää vään piimää tai rahkaa.
Puristele kaali
kuivaksi. Paahda hetki kuminansiemeniä pannulla öljyssä, lisää sitten
kaali. Laita pannun päälle kansi, niin että kaali hautuu pehmeäksi.
Jaa
taikina kahteen ja kauli kahdeksi levyksi. Levitä kaali toisen levyn
päälle tasaiseksi ja laita toinen levy päälle. Pistele haarukalla
reikiä. Voitele reilusti öljyllä. Paista uunin keskiosassa, 200 asteessa
noin 20 minuuttia.
Uusi lempikirjani löytyy kuvasta. Lisää siitä löytyy TÄÄLTÄ.
Lukeminen kannattaa aina - sanoi Jörn Donner Akateemisen Kirjakaupan mainoksessa joskus 1990-luvulla. Yhä totta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti