perjantai 11. lokakuuta 2013

Kaalipiirakka ja lukeminen kannattaa aina

Parasta on lukea ja syödä samaan aikaan. Niin minä teen, kun pystyn. (joojoo, tiedän että ruuasta pitää nauttia itsenään, mutta silti.) 




Syökää siis ihanaa unkarilaista kaalipiirakkaa (tämä on varmaan kyllä jo ollut blogissa, mutta ei se mitään). 

Taikina; 200 g jauhoja, 100 g voita, 1 kanamuna, 10 g hiivaa, 1/2 dl maitoa, (loraus piimää tai 1 rkl rahkaa), öljyä. Kaalitäyte; 1/2 kaali raastettuna, 1/2 tl kuminaa, suolaa, öljyä

Suolaa raastettu kaali. Anna seisoa kun teet taikinan.Tee taikina liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sitten kananmuna, alusta jauhot ja lisää voi. Jos taikina tuntuu kuivalta, niin lisää vään piimää tai rahkaa.

Puristele kaali kuivaksi. Paahda hetki kuminansiemeniä pannulla öljyssä, lisää sitten kaali. Laita pannun päälle kansi, niin että kaali hautuu  pehmeäksi.

Jaa taikina kahteen ja kauli kahdeksi levyksi. Levitä kaali toisen levyn päälle tasaiseksi ja laita toinen levy päälle. Pistele haarukalla reikiä. Voitele reilusti öljyllä. Paista uunin keskiosassa, 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Uusi lempikirjani löytyy kuvasta. Lisää siitä löytyy TÄÄLTÄ.

Lukeminen kannattaa aina - sanoi Jörn Donner Akateemisen Kirjakaupan mainoksessa joskus 1990-luvulla. Yhä totta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti