lauantai 21. syyskuuta 2013

Lohi&perunahampurilainen - pohjoismaalainen burgeriperinne kunniaan


Mika keksi ihan uuden hampurilaisen. Avosellaisen. Joten ramen burger,sä¨olet niin elokuuta2013....

Tässäpä on rösti-lohiburgeri dijonmajoneesilla ja marinoidulla omenalla&sipulilla. Pohjoismaalaista burgeriperinnettä luomassa.




Törkeän hyvää. Ja aika helppoa. 

Rösti-lohiburgeri dijonmajoneesilla ja marinoidulla omenalla&sipulilla(noin neljälle tulee jokaiselle kaksi)

Rösteihin tulee 6 perunaa raastettuna (purista neste raasteesta pois), 6 rkl emmental- tai cheddar-juustoa samoin raastettuna, suolaa ja pippuria maun mukaan.Sekoita ainekset ja paista pikkublinipannussa runsaassa öljyssä.Laita sitten uuniin pysymään lämpimänä, noin 100 asteeseen.

Lohipihveisin tulee 500 g lohta pienittynä, 1 kanamuna, 1/2 dl korppujauhoja, kourallinen ruohosipulia pienittynä ja tietysti suolaa sekä pippuria. Sekoita kaikki ainekset, anna seisoa hetken ja paista runsaassa öljyssä pienessä lettu/blinipannussa.

Marinoituihin omenaan&sipuliin tulee (luonnollisesti) 1 omena kuorittuna ja pilkottuna, 1 punasipuli kuorittuna ja pilkottuna, 1 dl etikkaa, 3 rkl hunajaa ja 1 dl vettä. Sekoita ainekset ja anna olla peitettynä jääkaapissa tunnin.  

Dijonmajoneesin saat kun sekoitat 1 dl majoneesia ja 1,5 rkl rakeista Dijon-sinappia.

Kokoa avoburgerit niin, että pohjalle rösti, sitten majoneesia, sitten rucolaa, lohipihvi. Päälle marinoitua omenaa ja sipulia, koristeeksi ruohosipulia.  Kaiken komeuden päälle voi myös laittaa toisen röstipihvin, jolloin aa "perinteisemmän" hampurilaisen.

Idea aineksista oli minun, nerokas avoburgeri-toteutustapa Mikan ja tuotanto tehtiin yhdessä. Koko homman sponssasi Winestaten Cono Sur Bicicleta Riesling. Kivan raikas, omenaisen hedelmäinen valkoviini. Minulla meni tätä kaksi pulloa; ensimmäisen kilautin nätisti maanantai-aamuna jääkaapista keittiön kivilattialle. Sitten siivosin. Ja Alkoon hakemaan toinen, jotta reseptin suunnittelu voi alkaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti