keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Padassa piilossa kesäkurpitsaa

Yritän saada meidän kaikki syämään VIELÄ enemmän kasviksia. Varsinkin kesäkurpitsaa, josta kukaan ei tässä taloudessa pidä.

Siksi piilotan sen ruokiin, missä perhe ei osaa epäillä sitä olevan.



Värikäs chili con carne

1 tölkki kidney-papuja, 400 g jauhelihaa, 1 sipuli pilkottuna, 1 kesäkurpitsa raastettuna, 2 paprikaa isoina viipaleina, pari pikkutomaattia, oliiviöljyä, joku ruokalusikallinen paprikajauhetta, ripaus palmusokeria (ruokosokerikin käy), suolaa ja pippuria ja tuoretta timjamia. Hyvin tämän ruuan seurassa viihtyy myös kuivattu tai tuore chili.  ja tietysti, kaikki mitä saa luomuna, kannattaa ostaa luomuna.

Freesaa sipuli, lisää paprikajauhe ja kuullota hetki padassa. Lisää jauheliha, ruskista. Purista kesäkurpitsasta liemi (älä heitä lientä pois), ja lisää raaste pannuun. Lisää samalla paprikaviipaleet. Kuullottele ja lisää sokeri ja tomaatit. Lisää kesäkurpitsan liemi. Huuhtele pavut ja laita ne hautumaan samaan pataan. Jos sinulla on kotona sellerisuolaa, Old Bay-maustesuolaa, tomaattisuolaa tai muuta, se käy tähän myös. Riisiä voi keittää messiin.

Sitten vaan timjamia päälle ja SYÖMÄÄN!

Ruokajuomaksi aika jees on vaales luostariale, Leffe vaikka. Viiniksi ottaisin hyvin kevyen punaviinin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti