lauantai 23. helmikuuta 2013

Tiikerikakkua & Kanta-Hämettä ja synttäreitä


Tänään juhlittiin Andin serkun 5-vuotispäiviä. Riihimäellä. Paikalla oli vanhaa Töölö-possea runsaan jälkikasvun kera sekä sukua kaikkialta.

Ja herkkuja.


Tiikerikakku, tuo iltapäiväjuhlien klassikko. Meillä se tehdään näin:

150 g voita, 2,5 dl sokeria, 3 kananmunaa, 1 dl maitoa, 4 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhe, 2 tl vaniljasokeria, 2 rkl kaakaojauhe.

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon yksittäin kananmunat. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää tämä seos taikinaan. Lisää maito ja sekoita (taikina aika löysä). Ota 1/3 taikinasta erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe. Laita voideltuun vuokaan ensin vaalea taikina, sitten kerroksittain tummaa ja vaaleaa taikinaa, niin että päällimmäinen taikina on vaaleaa. Vedä ennen paistamista haarukalla koko taikinan läpi. Paista 180-asteessa noin tunnin (Katsasta taikina 40 minutin päästä, jos taikina tarttuu tikkuun, niin se on vielä raakaa). Nam.

Ja oli siellä muutakin herkkuja:



Ny style-juustokakkua (mun resepti tälläiseen TÄÄLTÄ) ja sitruuna-maksikkamelbaa.



Mun maman ehdottoman hyviä kinkkusarvia (resepti TÄÄLTÄ, viime vuoden juhlista).



Ja Noran aivan parasta pullakranssia. Tämä on NIIN hyvää. Söin neljänneksen koko kranssista. Ja sain sitä vielä mukaan. Sydän Nora.



Superisti onnea ja Muumi-kakkua synttärisankarille.

(Apua, mun vauva Andi täyttää tänä vuonna myös viisi. Niisk.)

2 kommenttia:

  1. Jessus ku näyttää hyvälle :D kuvat saa kuolaamaan!

    VastaaPoista
  2. Joo, toi veljen ruokapöytä on ihan paras alusta. Ja ruuat tehnyt kun nämä ja käly, jotka kyllä osaa....

    VastaaPoista