tiistai 5. helmikuuta 2013

Tanskalainen illallinen&juttuja museossa


Tanskassa taas.

Eräs asia,josta todella pidän työssäni, on matkat Kööpenhaminaan. Se on nimittäin New Yorkin ohella lempikaupunkini. Voisin jopa kuvitella asuvani täällä. Ihan koska vaan. Hyvää olutta, ihanaa ruokaa ja maailman parhaat vaatemerkit (lempimerkeistä täällä).

Eilen syötiin Olut&Ruoka-illallinen Carlsberg Museossa. Museo on vaikuttava itsessäänkin mutta ruuan kanssa siitä tulee ihan kuninkaallista herkkua.Oma menu. Nam.Aperitiivi-olut. Tietysti Carlsbergia.
Alkuruuaksi sinapissa ja lagerissa marinoitua, haudutettua turskaa, rapeita kukkakaalilastuja, mallasmurua ja omenaa. Juomana hedelmäisen humalainen luomu-olut, Jacobsen Extra Pilsner. Ja suomalaisten saunamakkaraperinteen avaamista italialaisille ja saksalaisille. Ja kroatilaisen kokemuksia alastomuudesta Haaga-Helian ammattikorkeassa(!!).
Pääruuaksi minulle vähän liian roseeksi jätettyä porsaanfilettä erinomaisen savustetun possuposken kanssa. Lisänä kuivattuja karpaloita, kurpitsapyrettä, perunagratiini, olutrakeita, ja tumma olutkastike. Juomana Jacobsen Original Dark lager. Keskusteluaineena Ilona Staller ja hänen nakuilunsa. Ja vähän Berlusconi.
Jälkkäriksi mukavan jämäkkä suklaamousse, maitojäätelöä, poltettua sokeria ja hitaasti kuivattuja marjoja. Ja kirsikkainen olut, Kongens Bryghus Jule Mumme. Ja nyt keskustelu olikin jo siirtynyt  huonoihin suomalaisvitseihin ja HK Sinisen koostumukseen. Ja siihen miten pissataan kadulle.

Kiva ilta. Oikeasti.

Ps. Jos en olisi niin rehellinen, niin tekisi mieli pölliä museon astiat, ne ovat NIIN kauniita.

3 kommenttia:

 1. Jotenkuten kuvittelin sinun asuvan Kööpenhaminassa....
  Mmm,herkullinen ateria!

  VastaaPoista
 2. Hups,sekoitin nyt toiseen blogiin,jonka kirjoittaja tosiaankin asuu Köpiksessä;sorry tämä virheeni;D

  VastaaPoista
 3. Ei mitään. Minä vaan ravaan täällä työn (ja vapaa-ajan ) takia koko ajan....

  VastaaPoista