sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Top 10 talviolutta juuri nyt


Lupasin kesällä listattuani parhaat oluet (lista TÄÄLTÄ), palata talvella uudelleen lempijuomiini. Tässä sitä nyt sitten ollaan. Tummia ja talvisia oluita listaamassa.
Oikeastaan Taran pitäisi listata nämä, koska en ikinä ole nähnyt niin kovaa tummien oluiden ystävää kuin hän. ( I salut you, Tara).

No, yritän nyt kuitenkin. Ja nämähän ei todellakaan ole missään järjestyksessä.

Yhdeltä lempipanimoistani, Mikkelleriltä on tässä listassa kaksi; ensinkin Beer Geek Breakfast. AIVAN mahtava olut. Oatmeal-stout, johon on lisätty kahvia jenkkilästä. Täydellinen. Tumma, hivelevä ja pehmeä. Mutta ryhdikäs.  Mikkellerin Black taas juotiin ennen joulua. Se oli todella tumma, tervainen ja aivan herkku. Sitä pystyi juomaan vain pienen lasin suklaapalan kera, mutta se kruunasikin koko illan. (kyllä me syötiinkin sinä iltana, koko menu löytyy TÄÄLTÄ)

Tämän vuoden jouluolut Anchorilta oli erinomainen. Tämä Anchor Christmas Ale oli tuhti mutta lempeä, mausteinen ja lämmittävä. Erittäin hyvä jouluolut.

Brooklyn Breweryn Black Ops - olut jota ei ole - kuuluu tummiin myös. Tätä harvinaista herkkua oli nyt myös Alkoissa, mutta taisi loppua jo. Tumma ja täyteläinen, vivahteikas olut. Ruotsista voi saada....

Köpiksessä syksyllä maistettu Lost Abbeyn Angels Share on tammikypsytetty barley wine. Paljon vaniljaa ja tammen aromeita, rusinaa ja aprikoosia ja jopa kookosta. Varmaan kaikkien viskiystävien suosikki. Ja mun vaikka vihaan viskejä.

Ewin Twinin Hipster Alessa kiehtoi sekä sisältö että pakkaus. Ihana nimi ja etiketti. Sitrusmaisen aromikas humalointi, maltainen maku ja vivahdun hunajaa. Me like. (Mulla on myös etiketti julisteena. Hipsterisydän).

Norrebro Bryghusetin Little Corkny Ale oli elämys. Karamellimaisen makea, paksu ja täyteläinen olut, joka juotiin iltapäiväkahvin seuraksi sohvilla hengaten.

Blue Moon panimolta NY-matkalta täytyy mainita jenkeille tyypillinen sesonkituote loppuvuoteen, Harvest Pumpkin Ale. Maussa makeaa urpitsaa, mukana myös vehnää, neilikkaa, oll spiceä ja muskottipähkinää. Nam. Ihanaa myös minkä tahansa kanssa jossa on bbq-kastiketta.

Ne mitkä on edelleen listalla on KOFF 3 ja Sinebrychoff Porter. Niitä nähtävästi vaan juon aina vaan, kesällä ja talvella.....

Ps. Mika lisää listaan tuhdin talvioluen: Brewdogin Tokyo*, 18,2 prossainen herkuttelu-imperial stout. Aromimaailmaltaan monainen, on niin viskin, vannilijan kuin kirsikan aromeja. Hauska pikkutieto on ,että valmistuksessa käytetty karpaloa ja jasmiinia.

Ps.2. Kirjoitan tätä (tietysti) olut kädessä. Nyt juuri kroatialainen Tomislav, 7,2% prossanen imperial stout. Ei huono tämänkään.....

2 kommenttia: