sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lohdutuskeksit


Meillä jyllää edelleen Vesirokko osa 2. Nyt vielä enemmän pilkkuja, kutiamista ja vähemmän unta ja rauhaa. Voi Atti-parkaa.

Onneksi jotkut ruuat lohduttavat. Meillä kun olin pieni, mama teki aina "ruskeita keksejä", joita natustettiin kipeänä. Resepti on Anjan, äitini kollegan Kansallismuseosta, ja saatu joskus 1970-luvulla. Keksit olivat (ja ovat mamalla yhä) unkarilaisen isoäitini liemikulhossa.  Sieltä Attikin jo osaa pyytää: "Eksejä, nagymama, eksejä!"



Ruskeat kakut
200 g voita, 150 g sokeria, 2 rkl siirappia, 1 rkl kanelia, 1,5 tl soodaa, 4-5 kahvikupillista (1 kkp on noin 1,5 dl) jauhoja

Voi ja sokeri vaahdotetaan, siihen lisätään muut aineet. Pyöritetään leivinpaperille pieniä pallosia, jotka painetaan litteäksi haarukalla. Paistetaan noin 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Keksit säilyvät hyvin, meidänkin mamalla niitä on lastenlasten varalle hyvin usein etukäteen tehtynä.

Maistuu nämä aikuisillekin. Meidän perheessä kaikki syö niitä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti