keskiviikko 8. elokuuta 2012

PG taas koossa; Minä, miehet, olutta, viiniä, lihaa!


Piitkästä aikaa saimme oikean Punavuori Gourmet-klubin koolle. Harri on käymässä Sveitsistä. Jee. Joukkoa vahvisti Tero Meksikosta.  Jee. Ja tietty pienet a:t.


Juhlan kunniaksi olimme raahanneet Unkarista kaikkea hyvää; paljonpaljon kolbász-makkaraa, unkarilaista paprikaa ja Unicum-katkeroa.  Kaikki olivat osa menuta.

Unicumit otetiin tervetulijaisjuomiksi.

Alkuun oli unkarilaisia chorizo-crostineja:

Noin 10-15 cm pätkä kolbász/chorizo-makkaraa pienittynä, 1 iso sipuli kuutioina, iso kourallinen kirsikkatomaatteja kuutioina, oliiviiöljyä loraus, patonki viilapeina(saa olla eilistä), suolaa ja pippuria.

Paahda makkaranpalat ja sipulit öljyssä. Lisää tomaatit ja paahda lisää. Mausta. levitä patonginviipaleille ja laita uuniin 200 asteeseen noin 5 minuutiksi.

Nauti viileän punkun tai oluen kera.Meidän viinit oli ihan rock and roll. Harrilta.
Sitten grillattiin.

Possun ulkofilettä leikattuna ja nuijittuna. Ja tietty marinoituna; loraus öljyä, loraus lager-olutta, 1 rkl sinappia, 2 rkl palmusokeria, pari kynttä valkosipulia, suolaa ja makeaa paprika-tahnaa.  Liha marinoitui pari tuntia.  Sitten possut täytettiin unkarilaisella todella tulisella kolbász-makkaralla (jälleenchorizo käy tähän).

Sisäpihagrillausta, pöytä valmiiksi, lihat pöytää ja syömään. Lisäkkeeksi papuja pähkinäseoksessa (pähkinähomman resepti täällä) ja Teron tuomia tostadoita. Juomaksi samat viinit ja oluet.

Paljon juttelua, muistelua, hehkutusta, naurua ja  hauskaa. Oi.

Punavuori Gourmet-klubi. Taas voimissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti