perjantai 9. joulukuuta 2011

Motissa

Mikan kanssa kaksistaan. Töölössä. Ravintola Motissa. Kivaa

sali1.jpg
Kuva:www.ravintolamotti.fi
Me syötiin paljon, melkein koko menu läpi.:

NELJÄ MOTIN MAKUA
Punajuuri-vuohenjuustopiirakkaa ja Kotitilan hunajaa
Rapujäätelöä, salaattia ja chilileipärouhetta
Humalassa haudutettua porsaankylkeä ja juuripersiljapyttipannua
Tyrni-crème brûlée, lakkaa ja kanelikeksiä
27 €
NÄÄ KAIKKI!

KUUSI MOTIN MAKUA
Puikula – mustatorvisienimakaronia ja valkoherukkaketsuppia
Grillattua tuoretta nahkiaista ja piparjuuri – perunasalaattia
Lämmintä nieriäleipää, savustettua munakokkelia ja suolattua retiisiä
Ankka- suppilovahverokaalikäärylettä ja hillottua kirsikkaa
Pororullaa, vaniljapinaattia ja kylmäsavuporsasta
Suklaakakkua, maitosuklaata ja karpaloa
40 €
JA NÄMÄ!

 
MOTTI KASVIMAALLA:
Lanttucappuccino
Puikula – mustatorvisienimakaroneja ja valkoherukkaketsuppia
Punajuuri-vuohenjuustopiirakkaa ja Kotitilan hunajaa

MOTTI MERELLÄ:
Rapujäätelöä, salaattia ja chilileipärouhetta
Lämmintä nieriäleipää, savustettua munakokkelia ja suolattua retiisiä
Grillattua tuoretta nahkiaista ja piparjuuri – perunasalaattia
Karelian kaviaaria ja tyrnimarjamallasleipää (päivän hintaan)

MOTTI METSÄSSÄ:
Ankka-suppilovahverokaalikäärylettä ja hillottua kirsikkaa
Hevosen riimipaistia, pikkelöityä kyssäkaalia ja vodka-smetanaa TÄTÄ KANS!
Humalassa haudutettua porsaankylkeä ja juuripersiljapyttipannua
Pororullaa, vaniljapinaattia ja kylmäsavuporsasta JA TÄTÄ!
Saaristolaisleivällä paneroitua kateenkorvaa ja muhennettuja uunijuureksia

REILUMPI MOTTI:
Motin revittyä lihaa (18 €)

MOTTI MAKEANA á 7 €:
Tyrni-crème brûlée, marinoitua lakkaa ja kanelikeksiä
Tarte Tatin, omenajäätelöä ja marenkia
Suklaakakkua, maitosuklaata ja karpaloa
Motin juustolautanen

ruoka1.jpg
Kuva: http://www.ravintolamotti.fi/

Maut oli hyviä, skandinaavisia, puhtaita ja maukkaita. Jokainen raaka-aine maistui itseltään ja sopi annokseen. Oma ihikseni oli punajuuri-vuohenjuustopiirakka, lämmin nieriäleipä, humalassa haudetuttu possu ja tyrnimarja brulé. Nam. Annokset olivat täyttäviä, mutta silti ei tullut liian täysi olo. Jee. Ruuan kanssa sopi kotimainen Karhu, joka tuli kunnon Iittalan tuopissa. Viinilista oli pitkä, olutlista aika perus, mutta ruokiin sopiva.

Sisustus oli vaaleaa, koivua ja valkoista. Kaikki kattauskamat oli Iittala-Hackmannilta. Kauniilta näyttivät. Ainoa ongelma oli, että sali olo tosi meluisa, koska kaikki sisustuspinnat olivat kovaa ainetta ja paikka on matala. Joten huudoksi meni, vähän.

Kaikin puolin suosittelen, koska rakastan maistelumenu-ideologiaa. Ja tässä se täydentyi todella kivasti. Palvelu oli nopeaa, asiantuntevaa ja ystävällistä. Ei kyllä voi kun kehua.

Kyllä menen toistekkin. Joo.

Ravintola Motti, Töölöntorinkatu 2

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullinen menu! Minulla on Motista lapsuuden muistoja:isäni vie minut pari kertaa sinne syömään.

    VastaaPoista