lauantai 17. joulukuuta 2011

Kun ei jaksa...Ani, Helsingin paras turkkilainen ravintola!

Ei aina jaksa tehdä ruokaa. Mutta perjantai-iltana olisi kivaa syödä jotain parempaa kuin kulman pizzaa. Silloin me tilataan Meze-ateria kahdelle kotiin ravintola Anista.


Mezethän ovat kuin tapaksia, kaikkia pieniä turkkilaisia herkkuja. Ja niitä tässä riittää. Ihanaa paistettua munakoisoa, vuohenjuustotahnaa, couscoussalaattia ja tomaatti-paprikaseosta, joihin pikku-sämpylöitä voi dipata.

Mutta parasta ateriassa on se, että siinä on koko ravintolan ruokalistan läpileikkaus, ei vaan pieniä herkkuja, vaan myös lihaa eri muodoissa, moussakaa ja jälkkäriksi baklavaa!Jee. Annos maksaa 49 euroa, mutta koko perhe syö siitä (myös lapset rakastavat sitä, eritoten erikoista, mutta maukasta nuudeliriisi-sekoitusta). Sen verran usein tätä tilataan, että ravintolan jengi tunnistaa Mikan.

Ruokajuomaksi ehdottomasti olutta. Kylmänä.

Perjantai-iltana parasta.

Ps. Lisää ravintola Anista täältä. Joka on muuten ollut olemassa vuodesta 1982. Aika kiitettävää. Itse kävin siellä elämänkatsomustunnin ryhmän kanssa tutustumassa turkkilaiseen kulttuuriin vuonna 1989. Aika kauan sitten.....Muistaakohan Tytti tätä?

3 kommenttia:

  1. Kävin Anissa alkuvuodesta syömässä kun satuin lähistölle Helsingin reissulla. Aikaisemmin olin lukenut paikasta, ja jo tuo perustamisvuosi sai vakuuttumaan, että mikä tahansa "kebab-kioski" ei voi olla kyseessä. Oli sellainen varma valinta, muuten näin ei-paikallisena tämän sortin ruokapaikan valinta tahtoo olla hakuammuntaa. Kannatti käydä, tykkäsin, laaja buffet-pöydän valikoima ja kiva henkilökunta jäivät erityisesti mieleeni.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että paikka on vielä pystyssä, omat ensi visiitit ajoittuvat kahdenkymmenen vuoden taa ja muistot ovat lämpimät.

    VastaaPoista
  3. Anista saakin hyvää ruokaa.Tosin en ole vieraillut siellä vuosiin,Hyvä ystäväni aikoinaan toimi siellä napatanssijana;D

    VastaaPoista