torstai 24. marraskuuta 2011

Sähläystä, harmia ja vuohenjuustopiirakkaa!

Joskus on niitä iltoja.

Kaikki kaatuu, lapsi nro 1 kipeä ja kiukku, lapsi nro 2 mustasukkainen toisen saamasta huomiosta ja sylistä, molemmat lapset kiljuu, työ ahdistaa, Mika on ärsyttävä, ollaan kireitä ja viikko tuntuu loputtomalta. Tällä viikolla juuri näitä iltoja on ollut riittämiin. Arrggh.

Ja jääkaapissa on vain jämiä: keitettyjä perunoita, smetanaa, tuorejuustoa, vuohenjuustoa ja kananmunia. Äh, mitä syödään?Ei jaksa ajatella.

No, tehdään piirakkaa.

75 g sulaa voita, 3 dl jauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 75 g tuorejuustoa/maitorahkaa/smetanaa. Nypi taikina ja laita kylmään. Sekoita täyte: 3 murskattua, keitettyä perunaa, 2 kananmunaa, 1 pss pakastepinaattia, 120 g tuorejuustoa/maitorahkaa/smetanaa, noin 1/2 dl juustoraastetta, suolaa ja pippuria.  Taputtele taikina leivinpaperin päälle korkeareunaiseen vuokaan ja kaada täyte päälle. Leikkaa päälle ohuiksi viipaleiksi vuohenjuustoa, noin 200 g. Laita uuniin ja anna paistua 200 asteessa noin 40 minuuttia.



Syö perheen kanssa ja huomaa, kuinka kaikki rauhottuu ja hiljenee. Nauti. Jos kotona on, avaa pullo kuivaa kuohuvaa. Kaikki on hyvin.



2 kommenttia:

  1. Nami,tuo piirakka saa minut kuolaamaan,,,,

    VastaaPoista
  2. se on hyvää!!! ja sen voi tehnä myös kinkku/sipuli, pinaatti/feta tai pekoni/sieni- versioilla!

    VastaaPoista