tiistai 1. marraskuuta 2011

Minä ja dulce - de leche!

Olin Argentiinassa työmatkalla. Siitä tulee lisää myöhemmin. NYT matkan tärkeimpään antiin:

DULCE DE LECHE  (suora käännös: Makeaa maidosta)

Maitopohjainen, toffeeruskea, tahmea karamellikastike. Mmmmm....

Keitetään usein kondensoidusta maidosta kokoon (keitä purkkia suljettuna noin 3 h vesihauteessa). Argentiinasta saa myös valmiina kastikkeena.

Buenos Airesissa tätä herkkua oli joka paikassa. Kun tilasi kahvin, niin mukana tuli pieniä keksejä tai marenkeja, joiden välissä oli tätä namia. Joskus dulcea tuli lusikalla espresson viereen. Nam.


Kotiin asti tätä raahasin pari purkkia. Ja erinomaista se onkin punaherukoiden, karpaloiden tai puolukoiden kanssa. Ja voi tätä kotonakin syödä suoraan lusilalla...Hups, se meni jo!

2 kommenttia:

  1. Dulce de leche tuli aikoinaan tutuksi opiskeluaikana argentiinalaisen kämppiksen johdosta,mutta Venezuelassa asuessani vuokra-asuntomme argentiinalainen vuokraemäntä käytti osaa huoneistoa noiden kuvassasi näkyvien alfajores-pikkuleipien valmistukseen (hän möi niitä) ja keittiössä oli aina jättisammioita täynnä dulce de lecheä! Arvaa hiivinkö joskus yöllä keittiöön maistamaan ihan vain vähän sitä....;D

    VastaaPoista
  2. Ne on niin hyviä. Ajattelin ite tehdä niitä niin, että teen herrasväen pikkuleipä-reseptillä pikkuleivät ja dulce de lecheä väliin( jos sitä enään on...). Nam.

    VastaaPoista