Tyhjänä.
Täynnä.
Viikonlopun linssimuhennos
4 perunaa
2-3 porkkanaa
1/2 bataatti (tai muuta juuresta, tähän ruokaan käy kaikki juurekset)
noin 2 kupillista punaisia linssejä
1 sipuli pienittynä
noin 1 l vettä/kasvislientä
Halutessa loraus vehnäolutta
1 1/2 rkl paprikajauhetta
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl mietoa currytahnaa (jos on, muutkin aasialaiset tahnat käyvät)
Öljyä
Lehtipersiljaa
Suolaa ja mustapippuria
Lihansyöjille:
100 g chorizo-makkaraa viipaleina
Kuullota sipuli. Lisää paprikajauhe ja kuullota ihan pieni hetki. Lisää viipaloidut kasvikset ja kuullota taas pieni hetki. Lisää neste. Kiehauta. Lisää tomaattipyre ja currytahna. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää huuhdellut linssit. Anna poreilla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kokeile kasvisten kypsyys. Jos olet lihansyöjä, paista chorizot kuivalla pannulla ja lisää pataan. Tarjoa muhennos heti lehtipersiljan kanssa.
Oluenjuojille: Tämän kanssa on erinomaista belgialainen ale-olut tai tuhti vehnäolut.
Uusien lautasten vertaista ruokaa!
Ihanat - sekä lautaset että värikäs ruoka! Melkein tunnen tuoksun....täytyy kokeilla ilman perunaa ja vehnäolutta (=keliakia ja karppaus). Kiitos reseptistä!
VastaaPoistakaikki vihannekset käy! ja olen tehnyt samaa myös papujen kanssa linssien sijaan.Vehnäolut ei ole välttämätön!Kiitos kehuista.
VastaaPoista