lauantai 21. toukokuuta 2011

Shampanjaa


Etikettiklubin shampanja-tasting. Shampanja on kiva tuote. Käsityötä alusta loppuun. Rypäleet poimitaan käsin. 4000 l rypälettä tulee 2500 l mehua. Aika homma. Eniten kiehtoo se, miten kellarimestarit sekoittavat vuosikerrattomia shampanjoita vain nenäänsä luottaen, käyttäen jopa 600 eri viinisatsia. Aika paljon paineita!Ja kallista. Jos nyt haluisi Champanjan seudulta viinimaata hehtaarin verran ostaa, se maksaa 1 miljoona euroa. Me ei osteta.

Äänestettiin illan lopuksi parhaasta shampanjasta. Mikan kanssa oltiin samaa mieltä, vaikka tarjolla oli Dom Perignota vm 2002 ja 2006 vuoden rosé shampanjaa, kyllä Lansonin Gold Label Vintage Brut 1999 oli niin parasta. Mut kivoja oli kaikki.

Ja se paras tapa avata shampanjaplo:

1. Ota kylmä shampanjaplo käteen, tunnustele pullon sivusauma, joka kaikissa pulloissa on. Käännä pullo niin ,että sivusauma on ylöspäin. Pullon suuaukko TIETENKIN sinusta poispäin.
2. Ota veitsi (ei tarvitse olla terävä)ja hiero veistä lappeellaan sivusaumaa ylös ja alas. (tämä kerää jännitettä pulloon).
3. Napauta sitten siihen kohtaan joka on ennen pullon kaulassa olevaa kahta "rengasta" . Näin pitäisi aueta!

Me kokeillaan tätä vasta Balatonilla. Törleyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti