sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Parsaa Unkarista, suolaa Balilta


Eipä siinä muuta tarvita. Tai ehkä vähän...

Kuori parsan varsi.Kuullota niitä hyvässä oliiviöljyssä pari minuuttia. Keitä parsa vajaassa puolessa litrassa suolaista vettä noin 8-10 minuuttia. Päälle parmesania/löysäksi keitettyä luomukananmunaa.Pippuria. Balilaista meriasuolaa.Nam.

MUTTA jos haluaa vähän upgreidaa:

Parsaa, parmankinkkua ja siiderihollandeise

Parsa:
Pari punttia vihreää parsaa

1 pkt(noin 200 g) parmankinkkua

Hollandaise- kastike:
5 keltuaista
1 sitruunan mehu
0,5 dl kuivaa siideriä
suolaa ja valkopippuria
200 g sulaa voita
1 dl kermaa

Paista parmankinkku kuumalla pannulla niin, että siitä tulee rapeaa.  Laita talouspaperille valumaan. (Muista että paistorasvaa ei saa laittaa viemäriin!)

Tee hollandaise-kastike sekoittamalla muut aineet paitsi voi kulhossa. Laita kulho vesihauteeseen ja kypsennä kastike siinä, kunnes se on emulsiomaista. Muista sekoittaa koko ajan! Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa joukkoon sula voi. Viimeiseksi vatkaa kastikkeen joukkoon löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma. Tarkista maku, mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Tarjoile keitetyn parsan kera. Koristele parmankinkulla ja tuorella timjamilla.



Kevät tuli. Ekat voikukat poimittu  Munkkivuoressa. Tykkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti