keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Viikon resepti: Parsa&olut&graavilohipasta

 

Lempiasioitani, olutta, parsaa ja lohta keväiseen tyyliin. Toimii pastana tai brunssityyliin paahdetun leivän päällä.


 

Parsa&olut&graavilohipasta

  • 1 pkt vihreää parsaa
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 pkt creme fraichea
  • Noin 200 g graavilohta( se toimii erinomaisesti kermaisessa pastassa, suola kun on valmiina).
  • 1 dl hennohkosti humaloitua NEIPA tai jos et uskalla, belgityylistä vehnäolutta
  • Pastaa (näin hienoa pastaa kuin minulla saa vai Roomasta)
  • Mustapippuria ja suolaa

Lämmitä uuni 200- asteeseen, pese ja taivuta parsat poikki. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä uunivuokaan ja paahda uunissa noin 15-20 minuuttia. Laita pasta keittymään.

Tee sillä aikaa kastike. Vatkaa creme fraiche ja olut yhteen. Pieni graavilohi ihan pieniksi kuutioiksi. Sekoita kattilassa olutseokseen ja kiehauta. Mausta mustapippurilla. Tarjoa heti kuuman pastan ja parsan kera. Lasiin NEIPAa.

Ja miksi käyttää tässä reseptissä just NEIPA-olutta? Sen greippinen sitruksisuus keventää kivasti creme fraichen rasvaisuutta ja lohen tuhtiutta, sopien myös parsan vihreyteen. Siksipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti