Kevät on täällä. Kyllä. Sen kunniaksi meillä on syöty tätä ihan parasta salaattia, jossa pinaattia, omenaa, sinihomejuustoa, vehnäolutvinegrette ja manteleita. Tämä menee sellaisenaan tai pannun kautta lämpimänä, minkä tahansa ruuan lisäkkeeksi tai leivän päälle. Ihanaa! Viereen belgityylinen vehnäolut, marjainen hapanolut tai mausteinen saison.
Omenainen sinihomejuustosalaatti ja olutvinegrette
1 pkt (70g) pinaattia
2 omenaa raastettuna
Noin 150 g sinihomejuustoa
Noin 1,5 dl manteleita
Omena-vehnäolutvinegrette:
1 dl omenamehu (raastetuista omenoista)
1 dl vehnäolutta
2 rkl hunajaa
1 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Pese pinaatti ja kuivaa se. Raasta omenat ja purista niistä nestettä, jonka laitat erikseen. Sekoita vinegreten ainekset ja laita hetkeksi kylmään.
Levitä pinaatti lautaselle, sirottele päälle omenaraaste, murustele sitten sinihomejuusto ja lopuksi hieman murskatut mantelit. Pirskota kaiken päälle olutvinegretteä.
Lämpimän version salaatista saat, kun freesaat hetken
pinaattia pannulla öljyssä, lisäät sitten omenat kuutioina, juuston ja lopuksi
mantelit. Sitten lautasille ja vinegrette päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti