keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Viikon resepti: Omenainen sinihomejuustosalaatti ja olutvinegrette

 Kevät on täällä. Kyllä. Sen kunniaksi meillä on syöty tätä ihan parasta salaattia, jossa pinaattia, omenaa, sinihomejuustoa, vehnäolutvinegrette ja manteleita. Tämä menee sellaisenaan tai pannun kautta lämpimänä, minkä tahansa ruuan lisäkkeeksi tai leivän päälle. Ihanaa! Viereen belgityylinen vehnäolut, marjainen hapanolut tai mausteinen saison.


 

Omenainen sinihomejuustosalaatti ja olutvinegrette

1 pkt (70g) pinaattia

2 omenaa raastettuna

Noin 150 g sinihomejuustoa

Noin 1,5 dl manteleita


Omena-vehnäolutvinegrette:

1 dl omenamehu (raastetuista omenoista)

1 dl vehnäolutta

2 rkl hunajaa

1 rkl balsamicoa

2 rkl oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Pese pinaatti ja kuivaa se. Raasta omenat ja purista niistä nestettä, jonka laitat erikseen. Sekoita vinegreten ainekset ja laita hetkeksi kylmään.

Levitä pinaatti lautaselle, sirottele päälle omenaraaste, murustele sitten sinihomejuusto ja lopuksi hieman murskatut mantelit. Pirskota kaiken päälle olutvinegretteä.

Lämpimän version salaatista saat, kun freesaat hetken pinaattia pannulla öljyssä, lisäät sitten omenat kuutioina, juuston ja lopuksi mantelit. Sitten lautasille ja vinegrette päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti