Belgityylinen vehnäolut on yksi
lempiruokaolueni, niin ruuanlaitossa kuin ruokajuomana. Se taipuu kaikkeen
samaan kuin valkoviini, eli voit aina korvata valkoviinin sillä jos reseptissä
on valkkaria.
Ruokajuomana belgityylinen vehnäolut on hyvin
monipuolinen, siinä on sen verran yleensä runkoa, että kestää ruuan aromit,
oluen sitrusmainen raikkaus keventää, taas ruuan raskautta ja pieni mausteisuus
taas tuo kivaa lisää aterian aromeihin.
Erityisen hyvin belgityylinen vehnäolut sopii just kevään
vihreiden, parsan, varhaiskaalin ja muiden kanssa. Ja happaman, suolaisen
juuston, kuten vuohenjuuston, fetan tai halloumin kanssa, varsinkin kun juusto
on paistettu tai grillattu.
Tätä alla olevaa reseptiä tehtiin eilen, ja ihan kingi tuo
kastike minkä tahansa kevään vihreän vihanneksen kanssa. Bbq-rubatut
possupihvit saatu testiin HKlta nekin pelasi hyvin kirpeäsuolaisen kastikkeen
kera. Oluena tässä Hoegaarden Witbier, yksi ruuanlaittoklassikkoni.
Uuniparsaa, grillijuustoa ja vehnäolutparmesanmajoneesia
1 pnt parsaa
1 pkt terttutomaatteja
1 pkt halloumia
Jotain lihaa tai muuta proteiinia grilliin (meillä possun
ulkoflepihvejä)
Öljyä
Suolaa ja mustapippuria
Vehnäolutparmesanmajoneesi:
1 dl majoneesia
Noin 2/3 dl belgityyylistä vehnäolutta, meillä Hoegaarden
1 dl raastettua parmesania tai pecorinoa
½ dl pienittyä basilikaa
Suolaa ja mustapippuria
Laita uuni päälle 180 -asteeseen. Pese parsat juoksevan
veden alla ja taivuta niitä yksi kerrallaan, että napsahtavat varresta poikki.
Käytä vaan ne päät jossa nuppu. Huuhtaise tomaatit, pidä tertussa kiinni.
Kuivaa parsat varovasti.
Laita parsat ja tomaatit uunipellille, voitele parsat
öljyllä, johon on sekoitettu hieman suolaa ja mustapippuria. Anna paahtua
uunissa noin 20 minuuttia.
Sekoita kastike, maista (saa olla aika mustapippurista) ja
laita viileään tekeytymään. Grillaa halloumi ja valitsemasi proteiini. Tarjoa
heti grilliherkut, parsat, tomaatit ja kastike belgityylisen vehnäoluen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti