lauantai 3. kesäkuuta 2017

Klassikoihin kannattaa aina palata - ravintola Rivoli

Kun Helsinkiin putkahtelee koko ajan uusia hyviä ravintoloita, välillä unohtaa kaikki vanhat, yhtä hyvät paikat. Onneksi niistä muistutetaan säännöllisin väliajoin.

Kävin kutsuttuna ravintola Rivolissa, joka on ollut suosikkejani jo yhdeksänkymmentäluvun puolivälistä asti. Olin aikoinaan tarjoilijana ensimmäisessä työpaikassani ravintola Huntersissa ja siellä oleva tarjoilija Timo oli ollut myös Rivolissa töissä. Siksi vapaa-ajalla kävimme joukolla Rivolissa kaljalla. Tämä on ensimmäinen muistoni Rivolista.

Sittemmin kävin entisen poikaystäväni kanssa sekä Rivolissa että sen vieressä olevassa Rivoletossa aina välillä, koska asuimme melkein vieressä. Rivoletto oli muuten ensimmäinen paikka, missä söin pizzaa rucolan kera. Ihastuin heti.

Edelleen pidän ravintolan hillitystä, jotenkin kivasti punavuorelaisuutta henkivästä charmista ja pysyvyydestä.



Ravintola Rivoli on nykyään helsinkiläinen klassikko, jota on vetänyt vuodesta 1962 Ragni Rissanen.  Nimen tarina on hauska;  Rissanen oli yöpymässä Pariisissa hotellissa Rue de Rivolilla, ja siksi ravintola sai kadun mukaan nimensä. Itse Rivoli on oikeasti italialainen kaupunki, joka on kuuluisa siitä, että itse Napoleon voitti siellä taistelun .

Ravintola Rivoli on tunnettu merenelävistään, joten niitä minäkin sain nautittavakseni siellä. Ostereiden kanssa sopi hyvin ravintolan uusi nimikkodrinkki, jonka baarinesteri Jani Lindgren on kehittänyt. Siinä on tiukkaa, verigreippimehun ja siirapin kera, hieman karpaloita höysteeksi. Nam.





Söin maisteluannoksen ravintolan uusista ja vanhoista klssikoista hyvän valkkarin kera.


Lopuksi rosmariini-creme brulé. 

Ravintola Rivolissa puhaltavat nyt uudet tuulet. Tänä keväänä Rissanen luovutti ravintolan hoidon edelleen lapsenlapsilleen. Kannattaa siis käydä katsomassa, mitä säilyy ja mitä muuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti