torstai 12. tammikuuta 2017

Pro Gaala 2017 - Mitä syödään ja juodaan?


Sain edellisen duunin piikkiin tehdä siitä valikoimasta juomasuositukset tänä vuonna tammikuun lopussa juhlittavaan Aromi-lehden Pro Gaalaan. 

Kyseessä on suurin ravintola-, hotelli-, suurkeittiö- ja elämysalan juhlatapahtuma, jossa jaetaan myös alan tärkeimmät palkinnot ammattiosaajille. Siis todellinen gaala.

Aikaisemmin juhlassa on ollut yksi juomasuositus per ruokalaji(yleensä viiniä), mutta nyt repäistiin: Jokaiselle ruualle on sekä viini- että olutsuositus. Viinisuositukset tulivat muilta yhteistyökumppaneilta, mutta olutsuositukset tein minä. Sitten kimpassa maistettiin sekä menu että juomat pariin kertaan, keskusteltiin ja päätettiin lopulliset valinnat. Voi veljet, kun ovat hyviä.Itse gaala on Wanhassa Satamassa ja menusta on vastuussa Royal Ravintoloiden keittipäällikkö Peter Ahti tiimeineen. Annoksia viilaillaan vielä, mutta paljastanpa teille kuitenkin mitä suunnilleen on tulossa.


Shampanjan kanssa on tietysti pieniä alkupaloja, jonka jälkeen käydää pöytään. Ensimmäinen alkuruoka on tartaria Picanha. Rakastan tartaria, tilaan aina sitä ravintolassa, jos listalla on. Tämä tartar oli kyllä parhaasta päästä. Picanha tarkoittaa muuten kolmion muotoista, uloimmaista palaa naudan kankusta, aivan ulkofileen vieressä. Se on myös herkullista grillattuna.


Tartarin kanssa valitsin kaksi hyvin erilaista olutta. Tumma, helpostijuotava ja hennon paahteinen, mutta karamellimainen Karhu Tumma Lager. Toisena hedelmäinen, maltainen ja hienostuneesti katkera Brooklyn East India Pale Ale. Saatte arvata kumpi valikoitui?


Toisena alkuruokana on tuorehernekeitto kuohuviinillä maustettuna ja pekonilla höystettynä. Raikasta ja maukasta. Toin paikalle kaksi olutvaihtoehtoa, sitrusmaisen happaman ja mausteisen Hoegaarden Witbierin ja aprikoosisen hedelmäisen Kronenbourg Blanchin. Toinen valittiin, mutta kumpi?


Pääruokana tulee olemaan haukimureketta ja hummerikastiketta. Oi. Tälle annokselle paras olut on vaan Brooklynin Sorachin Ace, isona shampanjamenetelmällä käyneenä versiona.


Söin kaiken. Melkein nuolin lautasen.


Välijälkkärinä uusi versio viime vuoden trendidrinkistä, Napue GTstä. Näitä olisi syönyt vaikka useammankin, pidetään juhlissa peukkuja, että kaikki pöydässäni ei syö tätä, niin saan pari itse lusikoitua.

Lopuksi tulee vielä oikeaa kakkua, PRO Gaalan viidennentoista merkkivuoden kunniaksi. Se katosi suuhun niin nopeasti etten saanut siitä edes kuvaa.

 Näiden safkojen jälkeen, on vielä yksi syy enemmän odottaa Pro Gaalaa....

´Ps, Viinitsuositukset ovat myös todella hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti