tiistai 10. tammikuuta 2017

Vihermehukuuri - päivä 2

On taas vuosittaisen vihermehukuurin. Tämä viikon mehuilla elo on ollut tapani nyt jo kolmatta vuotta. Katso vaikka kokemukset ja vinkit vuosilta 2016 ja 2015.

Miksi kannattaa kärsiä viikon mehukuuri läpi, kysyvät monet? Minusta viikon vihermehukuuri katkaisee hyvin joulunajan herkuttelun ja saa ainakin minut skarppaamaan syömisen suhteen kuurin jälkeenkin. Lisäksi viikon vihermehukuurin jälkeen ei tee mieli sokeria ja koska on ollut niin ikävä pureskelemista, itselle maistuu parhaiten rouskuvat ruuat, kuten näkkäri, pähkinät, vihannekset ja hedelmät. Win-Win.
Homman nimi on se, että jääkaappi täyteen kasviksia ja hedelmiä. Mehulinko tai puristin on pakollinen hankinta myös. Mehuissa tarkoitus on että 1/3 hedelmää, loput kasvista. Juon noin 3 mehua päivässä (noin 4 dl/kpl). Lisäksi sitten kofeiinitonta teetä niin paljon kuin haluaa. Ja päivittäin muutama hyppysellinen suolaa.

Tänään on toka päivä, joka on minulle aina myös pahin. Päänsärkyä minulla onneksi ei niinkään ole, vaikka monille se on tyypillistä kuurin alkuvaiheessa. Heikko olo kyllä on ja väsyttää. Onneksi kokemuksesta tiedän, että huomenna on jo parempi.

Tänään ja eilen on juotu erilaisia mehuja, tässä niistä yksi:

Punajuuri&porkkana&sitruuna&veriappelsiinimehu

4 punajuurta
2 porkkanaa
1 veriapplesiini (kuorittu)
1 sitruuna (kuorittu)
 Sitten vaan puristimeen ja linkoon. Nam.

 Katso muutkin vihermehuvinkit. 

Lisää vihermehukuulumisia tällä viikolla! 

2 kommenttia:

  1. Oi, tota mehua pitääkin kokeilla! Vihermehukuuri olisi kyllä niin paikallaan kaiken herkuttelun jälkeen, joka tietty lipsahti käsistä ihan kokonaan tossa joulun tiennoilla.

    VastaaPoista
  2. Sama täällä. Siksi tällä saa hyvin itsensä ruotuun koska terveelliset asiatkin ovat herkkua viikon mehuttelun jälkeen.

    VastaaPoista