keskiviikko 17. elokuuta 2016

Parhaat aamiaissarvet


Unkarilainen kummitätini teki kesällä omalle syntymäpäiväbrunssilleen maailman parhaat aamiaissarvet. Oikeasti.







Unkarilaiset aamiaissarvet

Noin 6-7 dl leivontakarkeita vehnäjauhoja, 1 1/2 dl täysmaitoa, 1/2 pkt tuorehiivaa, 1 tl suolaa, 1 tl sokeria, 200 g voita (jes) , (halutessa karkeaa suolaa noin 1 tl sarvien päälle).

Liuota kädenlämpöisessä maidossa hiiva ja lisää sokeri. Sekoita suola pieneen määrään jauhoja. Alusta taikinaan jauhot ja sitten suurin osa voista. Taikinan tulee irrota käsistä ja kulhosta. Jaa taikina kahteen ja kauli se noin 1/2 cm paksuisiksi levyiksi.  Leikkaa levyt aina 8 kolmioksi ja kauli ohuemmaksi kolmiot. Rullaa sarviksi ja laita uunipellille, leivinpaperin päälle.  Voitele voin ja maidon seoksella.

Lämmitä uuni 200 asteeseen, anna sarvien kohota sen aikaa ja laita sarvet uuniin. Laita uunin pohjalle astia jossa vettä.  Paista noin 15 minuuttia, kunnes sarvet ovat kullankeltaisia.

Nauti heti aprikoosihillon kera. Uiui.

P.s Hassua muuten että unkariksi brunssi on villás reggeli eli haarukka-aamiainen, joka viittaa tietysti siihen, että brunssilla syödään myös haarukalla, kun unkarilainen aamiainen on lähinnä kahvia ja sarvi hillolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti