Helppoja pastoja ei vaan ole liikaa. Tämä hyvä ja helppo pasta on muunnelma Pauliina Tervon Herkän Vatsan Kokkikoulusta. Täysin vege ja maultaan kivan sitruunainen.
Sitruunainen kasvispasta
Kastike: 4 rkl oliiviöljyä, 1 kevätsipulinvarsi, kourallinen baby-pinaattia, 2 tomaattia, 1 sitruunan mehu, 2 rkl kookossokeria, 10 cm kesäkurpitsaa, 2 porkkanaa, 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia, 2 tl kuivattua basilikaa, 1 dl kermaa, ½ tl suolaa, mustapippuria myllystä, kourallinen tuoretta ruohosipulisilppua, 100 g vuohenjuustoa, basilikanlehtiä
Aloita
huuhtomalla ja esikäsittelemällä kasvikset. Silppua kevätsipulin varsi, lohko
tomaatit ja purista sitruunan mehu. Paloittele kesäkurpitsa. Kuori porkkanat ja kuutio ne. Pilko aurinkokuivatut tomaatit
ja hienonna yrtit.
Laita pasta
kiehumaan suolalla ja oliiviöljyllä maustettuun veteen. Keitä pasta kypsäksi
pakkauksen ohjeen mukaan.
Sillä aikaa, kun
pasta kiehuu, valmista kasviskastike. Lorauta oliiviöljyä wokkipannuun ja kuumenna hieman. Lisää öljyyn kevätsipulin varsisilppu,
baby-pinaatti ja tomaatit. Kypsennä viitisen minuuttia koko ajan sekoitellen.
Lisää sitruunanmehu, kookossokeri, kesäkurpitsa, porkkanat, auringonkuivatut tomaatit ja basilika. Hauduta kasviksia kannen alla 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää kerma, vuohenjuusto, suola, mustapippuri
ja tuoreet yrtit. Hauduta vielä muutama minuutti. Tarkista kastikkeen maku.
Valuta pastan
keitinvesi pois siivilän läpi, mutta älä huuhtele spagettia. Pyöräytä pasta
kastikkeen sekaan, Tarjoile tuoreen basilikan kera.
Nella tykkäsi tästä. Ja me muutkin.
Anteeksi mutta eihän tämä ole vege? Mukana kermaa ja juustoa.
VastaaPoistaSe on kasvis eli vege. Ei siis vegaani.
VastaaPoistaVege-sana tulee sanasta vegaani.
VastaaPoista