tiistai 23. elokuuta 2016

Arkiruokaa - unkarilainen hernekeitto ja paprikalihapullat


Kun Mika on työmatkalla, meillä on aina perinne, että ainakin yhtenä ilana syömme skidien kanssa unkarilaista hernekeittoa ja pieniä paprikalihapullia. Tämä on yhdistelmä, jota meillä jo suosittiin kun olin itse pieni.

Keitto itsessään on täysin vege, joten jos ei halua lihaa, niin sen seuraksi voi leipoa vaikka rieskoja.

Tämä ruoka on myös hyvin halpaa (varsinkin jos tekee rieskat lihan sijaan) ja voi tuntua jostakin vaatimattomalta, mutta maku on tosi hyvä ja meidän skidit rakastaa tätä.

Ja hei, koko ruoka valmistuu 20 minuutissa!





Unkarilainen hernekeitto

2 rkl öljyä, 2 rkl makeaa paprikajauhetta, noin 5-7 dl vettä tai kasvislientä, 1 iso pss pakasteherneitä, suolaa ja mustapippuria (Vinkki, tämä keitto toimiin myös pakastebrokkolilla tai muilla pakastevihanneksilla)

Lämmitä öljyä hetki, lisää parikajauhe ja paahda hetken. Lisää vesi/kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Lisää herneet ja keitä 5 minuuttia. 

Paprikalihapullat

400 g luomujauhelihaa, 2 rkl makeaa paprikajauhetta, 1 tl kuivattua timjamia/meiramia/basilikaa, mustapippuria, suolaa. Loraus öljyä. 

Laita uuni päälle, noin 200 asteeseen. Sekoita kaikki mausteet jauhelihaan ja lisää lopuksi öljy. Pyörittele ihan pieniä lihapullia uunivuokaan ja paista noin 15 minuuttia. Hommaan kuuluu että lihapullat ovat sitten tosi pikkuisia, suupalan kokoisia. 

Tarjoa keitto ja lihapullat yhdessä. Me yleensä katsotaan Tähtien Sotaa samalla (Mika ei tiedä...). 

1 kommentti:

  1. Hei,

    Ajattelin vain sanoa, että olen tätä herkullista reseptiä tehnyt aika ajoin jo monta vuotta. Tänään taas aion tehdä muutaman vuoden tauon jälkeen. Vuodet kuluvat nopeasti!

    Ystäväni minulle tämän reseptin alunperin jakoi.

    VastaaPoista