maanantai 30. toukokuuta 2016

Leivättömät hot dogit!


Olen tässä aina välillä yrittänyt välttää vehnää ja vähän muitakin viljoja sekä elää vähän terveellisemmin. Rakastan kuitenkin yli kaiken erilaisia hot dogeja ja hampurilaisia, joten yritän löytää vaihtoehtoja, joilla sen pakollisen leivän saa korvattua näissä herkuissa. Samalla etsinnössä on makkara, jolla hodarin saa vähän terveellisemmäksi.




Nyt on löytynyt makkara, jossa osa rasvasta on tyydyttymätöntä, eli oliiviöljyä. Kun makkarassa on vielä paljon makua, välimeren mausteet ja aurinkokuivattua tomaattia, niin se on ihan voittaja. Tämäpä on Olivia Välimeren Grillimakkara, jota sain blogin kautta kokeiluun.

Grillasimme tällä viikolla hodareita. Teimme niistä sekä leivättömät että tavalliset versiot. Hyviä olivat molemmat!




Hodareita kahdella eri lailla (neljälle, jokaiselle kaksi)

8 kpl Makuliha Olivia Välimeren Grillimakkaraa
Tavalliset hot dogit: 4 kpl itse tehtyä hot dog-sämpylää
Gluteiinittomat hot dogit: 1 grillattu pieni kesäkurpitsa tai puolikas isosta (siitä tulee neljä)
Karamellisoitunutta sipulia
Yrttimajoneesi
Rosépippuria




Hot dog-sämpylät
1 dl vaaleaa lager-olutta
1.5 dl vettä
25 g hiivaa
Ripaus sokeria
6-7 dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa
Noin 1 dl oliiviöljyä tai voisulaa

Sekoita hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa joukkoon jauhot ja lopuksi öljy. Anna levätä tunnin ajan lämpimässä paikassa. Paista 200 asteessa 25 minuttia niin että uunissa on myös vesikippo. Valele heti uunista ottamisen jälkeen vedellä, jotta sämpylöiden pinta pysyy pehmeänä. 

Karamellisoitunut sipuli
4 sipulia suikaloituna
2 rkl hunajaa
Öljyä
Kuullota sipuleita hetki öljyssä. Lisää hunaja ja anna karamellisoitua. 

Yrttijugurttimajoneesi
1 dl majoneesia
2 dl turkkilaista jugurttia
2 kourallista pienittyjä yrttejä (mm. salvia, timjami, basilika ja rosmariini) 
Sekoita yhteen sauvasekoittimella ja anna tekeytyä viileässä noin tunnin verran. 




Grillattu kesäkurpitsa
1 pieni tai puolikas iso kesäkurpitsa. 
Oreganoa
Öljyä

Puolita kesäkurpitsa ja kaiva sivusta ulos, niin että siihen syntyy pieni kolo. Sivele öljyllä ja ripottele päälle oreganoa. Grillaa kypsäksi. 

Lopuksi grillaa makkarat ja kokoa hodarit makusi mukaan, käytä joko sämpylää tai grillattua kesäkurpitsaa. Ja nauti heti. Seuraksi kylmä olut. 




Jos kiinnostaa muutkin maukkaat makkarareseptit, niin Blogiringin kampanjasivulla, on jo mm. Sillä Sipulin vinkit vähän terveellisempään grillaukseen. 

Ps. Käy katsomassa myös Makulihan Olivia-kilpailu jossa haetaan erilaisia lisukkeita Olivia-tuoteperheen makkaroille ja nakeille! Voit voittaa kahden hengen yön Långvikissä (aika kiva mesta). 

Yhteistyössä Makuliha

3 kommenttia: