maanantai 2. toukokuuta 2016

Erilainen, hyvä brunssi - LieMi

Punavuoressa on niin kivoja ruokapaikkoja, etten yleensä jaksa vaeltaa kauhean kauaksi ravintolaan. Vaikka pitäisi. Koska kun sitä menee oman kaupunginosansa ulkopuolelle, pääsee kokemaan kaikkea uutta.

Kävimme nimittäin testaamassa Kalliossa olevan LieMi-ravintolan brunssin. Kannatti.
LieMi-ravintolan brunssi on nimittäin hyvällä tavalla erilainen. Aasialaishenkinen.  Oli ihania samosoja. Oi. Ja kevätkääryleitä dippeineen. Tykkäsin. Ja muita, raikkaan tulisia ja monimuotoisia makuja. Dumplingeja. Fritattuja jättikatkarapuja. Kaikkea hyvää. 
Pöydässä on toki myös eurooppalaisempaakin brunssiruokaa, kuten erilaisia salaatteja, hyvää leipää ja vaikka lohimoussea. Erikoisen iloinen olen, että lapsille löytyy runsaasti erilaista ruokaa, kuten rapsakaksi paistettua kanaa, karjalanpiirakoita ja hedelmiä. Varmaan joidenkin lapset syövät mitä vaan mutta meidän skidit tykkäävät ruuasta mistä näkee mitä se on. Siksi parhaiten kauppansa tekevät selkeät maut ja tutut ruuat. Ja kun skidit tykkää, niin vanhemmatkin voi syödä rauhassa. Tämän olen oppinut. 
Omat suosikkini LieMi-brunssilta olivat mm. vietnamilaiset kesäkääryleet, jotka tosin vedin samosa-dipin kera sekä raikas papaija-salaatti.
Tonnikalasalaatti oli tosijees.
Ravintolan sisustus vetoaa myös. Punaista, valkoista, metallia ja ihan kingi kyltti.
Jälkkäripöytää kiitän eniten runsaasta hedelmätarjonnasta. Kaikki hedelmät ovat valmiiksi viipaloitu suupaloiksi, joten sekä aikuisten että lasten on helppo ottaa niitä. Usein ärsyttää kun hedelmät on jätetty kokonaiseksi ja eikä niitä silloin tule otettua. Nyt hedelmiä tuli napsittua koko ajan.
Oli siellä jälkkäripöydässä muutakin hyvää kuin hedelmiä. Kaikki oli suupalakokoa, josta kiitän.
Kaksi täyttä lautasellista jaksoin syödä. Ja jälkiruuat päälle. Ja vaikka olin ihan täynnä, olisi tehnyt mieli syödä vielä lisää. Juomaseurana maapähkinävoita sisältävä maukas Donut Island Confirmation Beer. Suosittelen jo ihan etiketinkin takia. Ja jos saatte oluen käsiinne, lukekaa kyseisen etiketin tarina oluen takaa.

Vietimme mukavan keskipäivän Kalliossa, syöden, juoden ja jutellen.

Jos ruokaisampi brunssi houkuttelee ja kaipaat hieman erilaisia makuja, niin LieMi-brunssille vahva suositus. Lauantaisin klo 11-15. Kandee mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti