lauantai 23. huhtikuuta 2016

Mustikka&maapähkinämuffinsseja hyvää aamuun


Nyt kun ollaan taas terveitä (jahuu), tekee mieti kaikkea hyvää ja terveellistä. Kuten mustikkamaapähkinämuffinssejä.

Parhaita nämä ovat lämpimänä, aamukahvin kera. Hesari vieraan vaan. Tai uusi kirjasuositukseni, Colm Toibinin Brooklyn.  Rakastan kirjaa jo ihan nimen takia, Brooklyn on Punavuoren lisäksi lempikaupunginosiani.









Mustikka-maapähkinämuffinssit

1 dl jauhoja, 1 dl täysjyväjauhoja, 1,5 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl palmusokeria, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 1 dl luonnonjugurttia, 1 dl omenamehua, 2 luomukananmunaa, 1 dl kookosöljyä, 1 dl mustikoita, 1 dl sokeritonta maapähkinävoita(onnistuu ilman tätäkin, jos olet pähkinälle allerginen, deluxeversio tehdään Nutellalla) 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nestettä ja kuivia aineita vuorotellen hyvin sekoittaen. Pyörittele mustikat pienessä määrässä jauhoja ja lisää ne taikinaan. Jaa muffinssivuokiin ensin osa taikinasta, laita silmäksi nokare maapähkinävoita ja laita loppu taikina päälle. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Aijai. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti