keskiviikko 19. elokuuta 2015

Porin Pienpanimo-olutjuhlat - kävin, näin ja maistoin

Olutelämää on vaikka kuinka Helsingin ulkopuolellakin. Uusimpana todisteena viime viikonloppuna Porin Pienpanimo-olutjuhlat Pub Winstonissa.
Olin puhumassa oluesta ja ruuasta tässä hauskassa ja rennossa tilaisuudessa. Ja tietysti tapaamassa tuttuja. Sekä maistamassa OLUTTA!
Yksi hauskimmista jutuista oli Fat Lizardin tiskillä oleva randomizator , putki jonka läpi olut kulkee maustuen samalla. Sinne putkeen voi tunkea mitä vaan, yleisemmin sinne laitetaan humalaa (usein tätä kutsutaankin hopinaattoriksi), mutta miksi ei muutakin. Tässä Fat Lizardin 101 Californian Pale Ale virtaa appelsiini-mansikka-mesiangervo-herukanlehti-sekoituksen läpi. Tulos oli herkullinen. Tykkäsin. (Brewdog Helsingissä on samantyyppinen putki...)
Paikalla oli mm. hymyilevä Rekolan Panimon Jari, Brewseekers, Moestue & Cask, Hopping Brewsters, Hiisi Panimo oman Mikani ja Donut Islandin kera, Finlandia Sahti, Ruosniemen Panimo, Maku Brewing, Fat Lizard, Vakka-Suomen Panimo, Nokian Panimo, Teerenpeli, Mallaskoski ja Servaali, Mondi Italy, Pyynikin Käsityöläispanimo, Beer Hunter´s, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas sekä oluita mm. Rocking Bear Brewersiltä.

Tietysti juotavaksi oli myös viskiä, siideriä sekä muutama viinikin.
Siinä itse järjestäjät, Toroskan Kasper oikealla keskellä. Kasperin ansiota on koko festivaalin toteutuminen. Ja minunkin kutsumiseni. Kiitos!
Paikalla valittiin myös yleisön suosikkioluet. Siinä Pyynikin Käsityöläisoluet olivat suosikkeja. Rakastan vaniljaa, joten tuo Papan Vanilla Stout oli juuri niin herkullista, kuin ajattelinkin.
Pääsin myös maistamaan tulisen paprikaista Birrifico del Ducaton Verdi Imperial Stoutia Mondi Italyn tiskillä. Hedelmäisen pippurinen aromi ja öljyisen tumma, paahteinen maku oli erittäin kiva yhdistelmä. Pienen palan juustoa olisi vaan kaivannut.Olutta sai myös autonperästä. Hih.Ihmisiä oli hyvin, aurinko paistoi ja olut kelpasi.Ruokaakin oli. Minähän aina syön kun juon, joten aasialaishenkinen, herkullinen härkä-pita kelpasi. Kylkeen raikas pale ale tai hapan saison. Minä join Hiisin tiskiltä Game Brewery Ruis-Pale Alen.
Paikalla oli myös Kyrö Distilling Companyn aivan paras gini ja siitä tehty paras GT.  Kingi on laittaa GThen rosmariinia, kerrankin tietää, mihin rosmariinia voi käyttää lisää, ruokakäyttöön sitä kun menee niin vähän parvekkeen rosmariinin kokoon verraten....
Aloitin ja lopetin festarin yhdellä lempioluellani, happaman ihanalla Rodenbach Grand Crulla. OI. Brewseekerin tyyppejä morjestelin muutenkin. Marjainen kesäolut, Rodenbach Rosso oli kiva ja helppo yllätys samalla tiskillä.

Muitakin oluita tuli maistettua; Ruosniemen Savusaison, hauska ja erilainen saison, Happaman tyrnimäinen ja ihan suosikki oli Rocking Bear Brewersin Tyrnisaison. Hiisin Konttorirutto Barley Wineä oli tuhti ja sherrymäinen olut. Hopping Brewstersiltä ihanan happamalta maistui Starkadr, joka oli humaloimaton gruit. Maistoin myös Laitilan paksua ja paahteista Imperial Stoutia, sekä rapean raikasta Mufloni Pilsiä Beer Huntersilta. Ja monia muita.

Erittäin hyvä oluttapahtuma. Suosittelen.

Ps. Kehun tässä myös Onnibussia. Nyt pääsi hyvin Poriin ja takaisin 18 eurolla. Näin kannattaa koluta oluttapahtumia ympäri maata - aamulla bussin kyytiin ja illaksi takaisin. Halpaa ja helppoa.

Ps.2. Katso myös Reittausblogin bloggaus samasta tapahtumasta. (klik)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti