tiistai 13. toukokuuta 2014

Viiden tähden illallinen


Olin viime kuussa hauskalla konseptillä järjestetyillä illallisilla. Divaani-lehti järjesti Viiden Tähden Illalliset, jossa juju oli että viisi eri kokkia teki kaikki oman ruokansa perustuen lapsuuden makuihin ja muistoihin.Alkuun oman firman siideriä, kylmänä tietysti. Kollegani Emma oli tehnyt koristeeksi kultaisella spraymaalilla maalattuja omenoita. Niin söpöä. Juontajana oli ihana Meri-Tuuli Lindström. Ja DJn joku tunnettu myös. 


Alkuruoka oli yksi parhaista; Hima&Salin Aki Flinkin loihtima vihanneskokoelma, jossa friteerattua porkkanaa, levää ja kaikkea ihanaa. Esillelaittokin ihastutti.

Sen jälkeen tuli Helsinki Food Companyn Teresa Välimäen moderni kesäkeitto, jossa kiva ja erilainen oli mintun yhdistäminen kesäkeittoon.

Sami Rekola Unileveriltä loihti lohta, joka omaan makuuni oli hieman suolatonta, mutta muuten hyvää.Varsinainen pääruoka oli toinen suosikkini; Lammasta, ja risottoa, päällä paahdettua sipulia. Tämän toi pöytään Akis Staboulis, ravintolakoulu Perhon opettaja, juuriltaan kreikkalainen, joka näkyi annoksessa hyvällä tavalla.Jälkkäriksi oli Chjokon Mika Gröndahlin ISO suklaaunelma. NAM. En yleensä jätä jälkkäriä kesken, mutta tätä meinasi jäädä. Lopuksi oli vielä kuuma Somerdby-siiderijuoma ja pumpparnikkeli.

Kiva konsepti. Kaikki ruuat olivat erilaisia, ja jokainen kokki esitteli omansa Meri-Tuulin avustuksella. Tarinat ja safkat yhdessä ovat parasta mitä tiedän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti