tiistai 6. elokuuta 2013

Kaakaopullaa. (ja kahvia.tietty.)


Unkarissa pulla on vähän erilaista kuin Suomessa. Se ei ole niin makeaa. Sitä syödään aamiaiseksi voin ja kahvin kanssa. Ja siinä on usein kaakaota. Nam.



Tätä on helppoa tehdä. Itse teen sen näin:

Kaksi taikinaa, molempiin: 2,5, dl kädenlämpöistä maitoa, 1/2 hiivaa, 1 muna, 1 dl sokeria, noin 6 dl jauhoja (laitan aina mittaamatta ja vaivaan, joten vaikea sanoa täsmälleen) ja 80 g sulaa voita. Toiseen puolikkaaseen sekoitan myös noin 1 dl makeaa kaakaojauhetta (Nesquik).

Pullataikinat vaivataan oikein kuohkeiksi. Sitten pullataikinat nousemaan noin tunniksi lämpimään(itse laitan uuniin ja vain valon päälle uunissa). Sitten kaulitaan ensi toinen taikina, sitten toinen. Laitetaan päällekkäin. Kaulitaan varovasti. Taas käännetään. Kaulitaan varovasti. Sitten jaetaan kolmeen osaan, pyöritetään osista pötkylät ja letitetään. Annetaan nousta noin 1/2 tuntia, niin kauan kuin uuni lämpenee. Voidellaan voin ja maidon seoksella. Uuniin noin 15-20 min, 200 astetta.

Pulla on kaunis kuin mikä.  Ja hyvä.


3 kommenttia:

  1. Tämähän on tiikeripulla! Nätti! Täytyypä laittaa muistiin ja toteuttaa joskus sopivalla hetkellä.

    VastaaPoista
  2. Unkarilainen pulla kuulostaa hyvältä! Täytyy laittaa korvan taakse tämä :)

    VastaaPoista