maanantai 5. elokuuta 2013

Balatonin kesis


Eka duunipäivä. Eilen illalla kotona vasta puoleltaöin. Siihen asti koko loma landella Unkarin Balatonilla.

Nyt on pakko ottaa pieni lomafiilistely tähän ennen reseptejä ja kaikkea muuta.

 Koko ajan oli 34-39 astetta kuuma. Kylmää juotavaa, uikkarit ja siinä se oli. Muita vaatteita ei edes käytetty. - Mika oli vain viikon, valitettavasti.  - Crazy family oli vauhdissa koko ajan, meillä lappasi jengiä sinne ja sieltä pois.  - Ulkokeittiö oli käytössä kolme viikkoa putkeen, perusmakuina paprika, sipuli ja tuli. Reseptejä luvassa.

Otettiin haltuun Unkarin erikoisolutvalikoima. Nam.  - Syötiin paikallista herkkua, Lángosia. Tästäkin terveellisestä ,hah, välipalasta resepti tulossa.  - Budapestin paras meksikolainen, oltiin tänä vuonna ja viime vuonna myös (katso täältä).  - Meidän uimarannalla vieraili elefantti. HÄH.

Uimarannalla oli myös erittäin hyvä latte-kahvila. Ei ihan Starbucks, mut jees.  - Palinka ja Unicum ovat Unkarin kansallisjuomia. Siinä sitä on, viinirypäle-, luumu-, ja aprikoosipalinkaa.  - Kuumassa paras juoma on vaan hosszu lépés, 1 dl viiniä ja pari soodaa.  - Atti söi näitä; aprikoosihillolla täytettyjä palacsintoja eli ohukaisia. Kolme kerralla.

Taas oli ihanaa. Niin kuin viime vuonnakin, (se löytyy täältä) . Kavereita ja perhettä, suomalaisia ja unkarilaisia. Lapset muuttui liinatukkaisiksi, ruskeaihoisiksi vesipedoiksi, minä levänneeksi ja onnelliseksi.

Köszönöm Balaton, jövöre megint találkozunk.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti