lauantai 24. marraskuuta 2012

Suolaa, suolaa - seesamisuolaa!


Rakastan suolaa. Kaikissa muodoissaan. Lempisuola on balilainen merisuola, jota saan Pekalta ja Noralta. (Salaisuus: Joskus työnnän sormeni suola-astiaan ja syön suolaa paljaaltaan. Onneksi minulla on hyvin alhainen veranpaine.)

Jossain lehdessä kesällä oli kiva suola-ohje. Kokeilin.

1 dl seesaminsiemeniä, 1-2 tl suolaa. Paahda seesaminsiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Laita jäähtyneet siemenet mortteriin suolan kanssa. Murskaa. Käytä minkä tahansa mausteeksi.


Tässä seesamisuolaa on käytetty maailman helpoimman kana-salaatin tekoon:

Pari valmiiksi grillattua kananrintaa (Bulevardin S-marketin tuoretiskiltä), rasiallinen italianmixiä (oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, samalta tiskiltä) ja salaattia. Oliiviöljyä ja seesamisuolaa.

Seesamisuola säilyy hyvin, omassa rasiassa. Aasialaisten ruokien kanssa ehdoton. Ja muutenkin. Tosi kiva suola-ohje.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti