torstai 8. marraskuuta 2012

Eka glögi tänä vuonna!


Eilen avasin sitten glögikauden. Omalla glögillä.

En ikinä käytä valmista kaupan glögiä, vaan sekoitan omani. Glögin makumaailma on ravintola Helmen Jussin peruja, Helmessä on PARAS glögi. Käykää vaikka maistamassa!



Munkkisaaren glögi

1,5 dl glögitiivistettä, 1,5 dl vahvaa mustaherukkamehua, noin 5-6 dl vettä (miten makeana glöginsä haluaa), pari viipaletta appelsiinia kuorineen, pari tähtianista, pari neilikkaa, 1 kanelitanko ja 1 vaniljatanko (kaikki mausteet voi käyttää useamman kerran, antaa vaan kuivahtaa välillä. Jos oisin kotihengetär, sanoisin myös, että kun mausteet kuivahtaa tiskipöydällä, saa samalla jouluisen tuoksun koko kämppään.)

Kaikki kattilaan porisemaan hetkeksi. Aikuisille halutessa loraus portviiniä(parasta) ja/tai punaviiniä joukkoon ja lapsille rusinoita ja pähkinöitä.

Kilistettiin glögillä, eilen oli ensimmäinen väikkärityö-opponointi. En ole opponoinut ainakaan kymmeneen vuoteen. Jännitti mutta meni hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti