lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tästä raparperipiirakasta Elvis diggasi!


Elvis kävi meillä. Veti kaksi lautasellista pastaa ja kolme palaa raparperi-marenkipiirakkaa.



Raparperi-marenkipiirakka

Pohjaan tulee 100 g pehmeää voita, 1 dl sokeria, 1 kanamuna, 1 dl kaurahiutaleita, 2,5 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, 3 rkl vettä.  Laita voi kulhoon ja nypi joukkoon sokeri. Lisää kanamuna ja vatkaa vaahdoksi. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää vaahtoon. Lisää vesi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan (taikina on aika löysää, älä pelästy sitä).

Täytteeseen tule noin 5 raparperinvartta, 1 dl palmu-(tai ruoko-)sokeria, 1 dl vaahterasiirappia(tai muuta siirappia), 2 dl vettä. Kuutio raparperi ja keitä siitä hillomainen seos, niin että raparperi hajoaa nesteeseen. Jäähdytä ja siiviöi liika neste pois. (Tästä nesteestä tuli erinomaista raparperi-mehutiivistettä).

Levitä täyte taikinan päälle ja paista noin 15 minuuttia 200 asteessa uunin alatasolla. Ota jäähtymään.

Marenkiin tulee 2 kananmunanvalkuaista ja
1,2 dl sokeria. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin kovaksi, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin. Lisää sokeria vatkatessa.

Lisää marenki piirakan päälle. Ripottele hieman palmu-tai ruokosokeria päälle. Laita takaisin ja paista vielä 15-20 minuuttia alatasolla.

Tarjoa jäähtyneenä.

Ps. Elviksen mukana oli tietysti entourage - Pekka, Nora ja Max.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti