keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kiva lounas ja illallinen Kööpenhaminassa



Olen jo muutamaan kertaan todennut, että tanskalainen tapa syödä on ihana. En pettynyt tälläkään kertaa.






Lounasta Carlsberg Museolla.

Parmankinkkua ja härkäleikkelettä, sisäfilettä mediumina kirkkaassa kastikkeessa, ohranhelmi-kasvissalaatti, savustettu perunakakku ja retiisisuikaleita, lohisashimi ja piparjuuri-punajuurta, jugurttimarinoituja katkarapuja, tuoretta parsaa suikaleina ja kaali-kuivattu karpalo-salaatti. Juustoa ja mantelihilloketta.

Ja kylmää Tuborgia. Oih.

Illalla oli yhtä hyvää. Fytorjetissa, Nyhavenissa. Perus-tanskalaista ruokaa. Konstailematonta. Nam.





Alkuun huurteista vehnäolutta ja listan katselua. Aika paljon naurettiin kanssa.






Alkuruuaksi Tanskan makuja; kinkkua, lohimuosseja ja kana-majoneesitahnaa. Oho, olut on loppu!






Pääruuaksi uunissa paahdettua lohta, kesäjuureksia, uusi perunoita ja pehmeä kastike.  Lisää vehnäolutta.






Jälkiruuaksi lakritsi-pannacotta ja marinoidut mansikat. Tanskalaiset ovat yhtä hulluja lakun perään kuin suomalaisetkin.






Maistoin myös kollegan jälkkäriä; Raparperi tuhatlehtinen. Sekin oli hyvää. (mutta lakupannacotta oli parempaa, lällälää).





Sitten vielä yhdelle oluelle kivojen kollegojen kanssa.

Kyllä työ on joskus kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti