sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Mäkin, mäkin, mäkin olin Helsingin Mauissa!


Kaikki oli täällä. Niin minäkin. Nellan ja Mikan kanssa. Ja se kannatti.
Me nimittäin syötiin. Ja paljon. Tässä Bistro O Matin grilli-luomu-häränkylkeä&coleslawta ja takana saman paikan grillirapuja, vuohenjuustoa ja salaattia. Ihan parasta. Juomaksi cavaa ja suomalaista Kukko Vehnänen-vehnäolutta.

Oltiin tietysti myös Kukko Olut-Akatemiassa, jota piti aina niin hyvä ja kaiken oluesta tietävä Heikki Kähkönen. Maistettuja oluita oli 4, suosikit olivat Laititan Imperiaali Stout ja Huvilan Pale Ale.

Iloiset maistajat, Mika ja Nella työssään!
Illan yllätyksestä vastasi ravintola Juuren kukkakaalivanukas rapean sokerin ja mallasleivän kera. TODELLA  ihanaa. Kukaan meistä ei ollut varsinaisesti kukkakaalin ystävä, mutta ah.ja voih. nam.

Erinomaista oli myös saman ravintolan luomuaritsa ja savuomenavoi.

Jengiä riitti joka kojulle, ainakin meidän aikana eniten jonoa oli Farangin ja OMatin kojuilla. Onneksi ei tarvinnut itse jonottaa, vanha kollegani Janne haki meille Farangin kuuluisaa rapeaa palmusokeripossua!

Carelian paistetut kampasimpukat ja hasselpähinävoi. Voi oli niin hyvää, että MELKEIN nuolin lautasen....

Juotiin me muutakin kuin olutta; Ihanaa riesling-kuoharia. Raikas, pirteä ja juuri oikean hapokas. Ihmeteltiinkin, että samalla kun viinejä oli mukana monelta eri yritykseltä ja tuottajalta, oluita oli ostettavana vain neljä erilaista. Kyllä alueelle olisi useampi panimo mahtunut, varsikin kun monen ravintolan ruokatarjonta oli erittäin sopivaa myös oluen kanssa; suomalaiset maut ja Farangin edustama fuusioetninen.

Enemmän erilaisia oluita, sanomme me.

Muuten: IHANA tapahtuma.


2 kommenttia:

  1. Nami nami miltä kaikki näyttää! Toi ihanan punainen luomukaritsa - en voi edes kuvitella sen sulavaa makua kielellä... ilman että kuola valuu siis. Oliko "kukkakaalivanukas rapean sokerin ja mallasleivän kera" muuten siis alku-/pääruoka eikä suinkaan jälkkäri? Nimittäin mua alko kiinnostaa tehä jälkiruokaa kukkakaalista tämän luettuani! Vois olla aika bueno, sillä kukkakaalissahan on hyvin mieto maku, mutta upee rakenne ja mehevyys soseutettuna.

    Ihania Helsinki-tunnelmia kerrassaan!! :)

    VastaaPoista
  2. Se vanukas oli tosiaan maultaan kuin sosekeitto mutta ihanan kiinteä. Namnam. Se oli ihan pääruoka, mielenkiintoisen makea ja suolainen samaan aikaan. Onneksi tapahtuma järkätään ensi vuonnakin!

    VastaaPoista