lauantai 11. helmikuuta 2012

Lauantai-hyvää:Tyden lasagne

Hyvä lasagne on vaikea valmistaa. Parasta lasagnea vielä vaikeampi.

Söin tätä lasagnea monta vuotta ja monta asuntoa sitten Tytillä ja Jyrillä, ja se jäi mieleeni parhaana lasagnena ever. Joten kokeilin tehdä sitä.

Vähän tuunasin Tytin ohjeista,  mutta ydin pysyi. Koko homman juju on nimittäin valkokastikkeen korvaaminen raejuustolla!(vihaan valkokastiketta).



1 pilkottu sipuli, 1 valkosipulinkynsi pienittynä, 400 g naudan paistijauhelihaa, 1 tl makeaa paprikajauhetta,
1 purkki Raguletto-pastakastiketta (tai paseerattua tomaattia), 1-2 dl vettä, vähän paprikatahnaa tai tomaattipyrettä, 1 prk raejuustoa, noin 1,5 dl kermaa(voi korvata maidolla), noin 1,5 dl maitoa, 2 tl kuivattua oreganoa, suolaa ja pippuria, raastettua juustoa, (meillä emmentalia) maun mukaan, (meillä noin 1,5 dl).

Kuullota sipuli ja valkosipuli, ruskista jauheliha. Lisää paprikajauhe ja hauduta hetki, lisää pastakastikkeesta puolet ja hauduta kuumaksi. Lisää paprikatahna, sekoita. Lisää raejuusto ja anna sen sulaa kastikkeeseen kokonaan. Lisää loput pastakastikkeesta (tarkkana tyttönä huuhtasen vielä purkin noin parilla desillä vettä ja lisään sen myös). Hauduta, lisää kerma ja mausteet. Hauduta.

Lado uunivuokaan ensin kerros lasagne-levyjä, sitten kerros kastiketta, sitten levyt, kastiketta, levyt, loput kastikkeet. Kaada pannulle maito ja pyöräytä siihen loput kastikkeen maut. Kaada maito lasagnen päälle. Katso että levyt peittyvät. Lisää juusto ja laita uuniin, noin 40 minuuttia 200 asteessa.

Ihan törkeen hyvää.

On se niin hyvä, että kaverit osaa tehdä ruokaa paremmin kuin itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti