sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kokeiluja - macarones gone strange


Ostin Andille macaroneja Teemun Patisseriesta Kiseleffin talossa. Pussillisen söpöjä pastellisia leivoksia. Andi maistoi joka väriä, minä söin ne loppuun.

Siitä asti Andi on halunnut tehdä macaroneja kotona. Minähän tein. Mutta pitihän sitä reseptiä vähän viilata. Ei olisi pitänyt.


Ajattelin värjätä macaronet kotona olleella puolukkajauholla punaiseksi, vähän kaakaojauheen tapaan. Ei onnistunut. Mutta maku ja koostunut oli hyvä. Ulkonäkö ei todellakaan.

Note to myself: Marjajauheet ei toimi kuin karamelliväri. Osta seuraavan kerran karamelliväriä.

Tässä Macarones-resepti niin kuin se olisi PITÄNYT tehdä:

3 kanamunanvalkuaista (keltuaisista voi tehdä carbonara-pastaa), 4 dl tomusokeria, 150 g mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta tai ripaus elintarvikeväriä

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri siivilöiden joukkoon, koko ajan vatkaten. Tässä lapset ovat hyödyksi. Lopuksi sekoita joukkoon mantelijauhe ja /kaakaojauhe/elintarvikeväri.

Pursota leivinpaperille, uunipellille noin 50-senttisen kolikon kokoisia ympyröitä. Paista 125 asteessa noin 15-20 minuuttia, kannattaa käyttää uunin alaosaa. Irrota varovaisesti jäähtyneinä.

Täyte; 200 g suklaata/valkosuklaata

Sulata suklaa. Laita macaronen toiselle puolella täytettä ja paina toinen macaron kiinni.



Ei ihan täydellinen päivä. Maitokin oli loppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti