perjantai 3. helmikuuta 2012

Hyvää vanhasta leivästä & tyttöjen teehetki



Eilen illalla minuun iski säästäväisyyspuuska ja mietin mitä teen vanhalle patonginlopulle. Kaivelin vähän kirjoja ja tein italiaanohenkisen mausteseoksen:


Nuijin 10 cm palan kuivaa patonkia muruiksi(voisihan sen raastaa, mutta kun kaulimella nuijin muovipussissa olevaa patonkia, se oli aika terapeuttista), lisäsin kollegani kasvattamaa ihanaa kuivattua oreganoa noin 1 rkl, 1 tl sormisuolaa, pari hieraisua pippuria ja 1 tl makeaa paprikajauhetta, ripaus palmusokeria.

Tähän kun laittaisin vajaa desin oliiviöljyä, niin sillä voisi kuorruttaa kanaa, possua tai lohta ja lykätä uuniin,. Tai tätä voisi sirotella pastavuuan päälle. Siihen lisätä myös vaikka valkosipulia tai vaihtaa yrtti kuivatuksi basilikaksi tai rosmariiniksi. Nam.

Me käytimme sen lihapullataikinaan:

Seos, 400 g paistinaudanjauhelihaa, 1 rkl rakeista Dijonia. Pyöräytin cocktailkokoisia pullia(skidit tykkää, kun ne mahtuu suuhun kerralla) ja paistoin 180 asteessa noin 15 minuuttia. Ja kyllä, lihapullissa ei ollut mitään nestettä. Hyviä olivat!

Lapset ovat toipilaina kotona. Tänään kun Atti nukkui, pidimme Andin kanssa tyttöjen teehetken.




Kofeiinitonta robois-teetä, vaniljatanko, kanelitanko, tähtianis. Haudutus. Kuppeihin. Lisäksi hunajaa ja limemehua. Ja juteltiin. "Mama, kun mä olen aikuinen, mä en tiedä vielä kumman lapsen mä valitsen, tytön vai pojan. Valitsitko sä mut tytöksi vai papa?" Pitkä keskustelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti