maanantai 4. heinäkuuta 2011

Maanantai-iltana

Siiri tuli kylään.

Oli kinkkupiirakkaa. Reseptikirjassa tästä olisi merkintä: Helppo.

Kinkkupiirakka

Pohja:
75 g maitorahkaa
75 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
3 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Hyppysellinen suolaa

Täyte:
200 g kinkkua (savukinkku on parasta)
120 g smetanaa/kermaviiliä/rahkaa
2 kananmunaa
1 dl emmentaljuustoa
Loraus olutta/maitoa/valkoviiniä
Pippuria ja suolaa
Kourallinen oreganoa/timjamia/rosmariinia/basilikaa

Nypi jauhot(joihin sekoitettu leivinjauhe) voin ja rahkan kanssa. Tee taikinasta pallo ja laita se kylmään hetkeksi. Ota halkaisijaltaan 23 cm irtovuoka ja painele taikina vuokaan niin että siitä jää kunnon reunat. Leikkaa kinkku kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset. Valuta täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia uunin alatasolla. Silppua yrttejä jäähtyneen piirakan päälle.

Siiri ja Andi ei syönyt piirakkaa, kun ne oli matkalla ja koulussa ja perinsessoina, mutta äidit söi. Mikalle jäi loput.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti