torstai 25. helmikuuta 2021

Viikon resepti: Oluinen kolmen sipulin risotto

Lempirisottoni juuri nyt on maltaiseen olueen tehty tuhti kolmen sipulin risotto. Tämä on ollut kylmän kelin lohturuokaa, jota söin viikolla myös suoraan kattilasta. Päälle purutuntumaksi chilimaustettuja suolapähkinöitä ja hieman basilikaa maun terävöittämiseksi, mutta menee kyllä ilmankin. Pääruuaksi, lisäkkeeksi tai iltapalaksi. Juomaksi maltaista amber alea, red alea tai brown alea, täsmäsuosituksena Fuller's ESB.

 


Tummalla oluella silattu kolmen sipulin risotto

  • 2 kpl sipulia kuutioina
  • 1 salottisipuli kuutioina
  • 4 valkosipulinkynttä pienittynä
  • Kaksi isoa lorausta oliiviöljyä
  • Noin 3 - 4 rkl voita
  • 250 g risottoriisiä
  • Noin 1,2 l lihalientä(toimii myös kasvisliemellä)
  • 3 dl maltaista, hennosti humaloitu olutta, kuten vaikka Tornion panimon Red Ale tai Fuller's ESB
  • 1,5 dl parmesanraastetta
  • Suolaa ja mustapippuria

(Päälle voi laittaa 1 dl chilimaustettuja suolapähkinöitä ja 2/pnt basilikaa, tai paahdettua sipulia tai savumanteleita)

Kuullota pienityt sipulit öljyssä pehmeäksi ja laita sivuun(varo että eivät ruskistu) .

Lisää kattilaan voi ja öljy, ja kuullota riisit läpinäkyviksi(noin 10 minuuttia). Lisää sitten pari kauhallista lihalientä sekaan, sekoita ja anna liemen imeytyä. Lisää desi olutta ja anna imeytyä. Toista kunnes riisi on kypsää ja puuromaista. Jos lihaliemi loppuu, tee lisää. Tässä menee aikaa, ainakin 20-30 minuuttia.

Sekoita parmesanraaste ja kuullotetut sipulit risottoon, tarjoa heti ja viimeistele halutessasi suolapähkinöillä ja basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti