maanantai 8. helmikuuta 2021

Viikon resepti: Unkarilaiset nudlit (eli gnocchit)

 Monet tietävät italialaisen perunapastan eli gnocchit. Mutta mepä Unkarissa teemme ihan samaa, paitsi että kutsumme niitä nudliksi ja syömme sitä jälkiruuaksi! 

Yleensä nudlit nautitaan nimenomaan keittolounaan jälkeen jälkiruuaksi. Lapsuuteni suosikkijälkkäri, jota rakastan yhä. Menee takuulla kaikille skideille ja aikuisillekin.

 

 

Unkarilaiset nudlit (eli gnocchit)

  • noin 6 jauhoista perunaa
  • 2-3 dl jauhoja
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • Hyppysellinen suolaa
  • Lisäksi:
  • Paistoon öljyä
  • 1,5 dl korppujauhoja (itse raastettuja kuivasta leivästä)
  • Tarjoiluun sokeria (ja kanelia) tai hilloa

Raasta  kuivasta leivästä korppujauhoja. Keitä perunat kuorineen ja kuori ne kuumina. Muussaa perunat ja anna hetken jäähtyä. Sekoita suola jauhoihin. Lisää kananmuna ja sekoita se taikinaan. Lisää jauhot lempeästi alustaen pikkuhiljaa, niin että saat massasta taikinan tuntuisen.

Muotoile taikinasta pitkä pötkö. Ota jokainen pötkö erikseen ja rullaa pitkäksi, ohueksi puikoksi. Leikkaa puikko pieniksi palasiksi ja rullaa palasista pitkänomaisia käsien välissä (lisää käsiin jauhoa).

Keitä pari kourallista kerrallaan kiehuvassa vedessä niin kauan että nousevat pinnalle. (Tätä taikinaa ei voi säilyttää, vaan se pitää tehdä valmiiksi mahdollisimman nopeasti.)

Kuumenna öljy ja lisää korppujauhot, paahda korppujauhot kullanruskeaksi. Lisää keitetyt nudlit ja sekoittele ja paahda.

Nudlit nautitaan Unkarissa jälkiruokana keittopäivällisen jälkeen sokerin ja hillon kanssa. Juomaksi käy hyvin pirskahteleva hapanolut.

Ps. Jos haluat nauttia nudlit italialaisittain: Valuta ja laita toiseen kattilaan öljyä ja parmesan-raastetta. Kääntele nudleja kattilassa ja nauti heti rucolan ja mustapippurin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti