perjantai 5. maaliskuuta 2021

Viikon resepti: Munakoisotorni vadelma&olutbalsamicosiirapilla

 Pohjois-Italiasta tarttui(tasan vuosi sitten) mukaan ideoita munakoison käyttöön oluenkin kanssa. Tässä munakoiso&mozzarella&salamitorni paahdetuilla tomaateilla ja vadelma&olut-balsamicosiirapilla.

 


Munakoisotorni vadelma&olutbalsamicosiirapilla

  • 1 munakoiso
  • 1 pkt mozzarellaa
  • oliiviöljyä
  • noin 10 salamiviipaletta
  • noin 10 minitomaattia
  • 1 pnt rucolaa
  • suolaa ja pippuria

Vadelma&olut-balsamicosiirappi:

  • 3 rkl vadelmahilloa
  • 1 dl amber alea
  • 1 dl balsamicoa

 Viipaloi munakoiso vaakaan ja suolaa viipaleet. Viipaloi tomaatit. Laita uunipellille leivinpaperin päälle munakoiso- ja tomaattiviipaleet, pirskota hieman öljyä niiden päälle. Paahda noin 10 minuuttia uunissa noin 200 asteessa.

Laita kasariin siirapin ainekset ja keitä noin 10 minuuttia sekoittaen tai kun muuttuu siirappimaiseksi.

Viipaloi juusto. Ota uunipelti uunista ja kokoa torni laittamalla aina munakoisoviipale, salami, mozzarella päällekkäinen. Tee kaksi tai neljä tornia. Laita takaisin uuniin noin viideksi minuutiksi. Pese salaatti. Laita lautasille rucolaa, torni, kaiken päälle muutama paahdettu tomaattiviipale ja siirappia. Lopuksi hieman mustapippuria ja suolaa. Tarjoa heti maltaisan amber alen tai vaalean vehnäoluen kanssa.

Ps. Toimii myös ilman salamia, vegenä tai lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti