lauantai 19. joulukuuta 2020

Joulukalenterin luukut 7-13 ja joulun lempireseptit

 Joulukalenteri on edennyt toiselle viikolleen ja luvassa on taas sekä reseptejä että lahjavinkkejä. Vähän olen tämän kanssa myöhässä, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. Tässä siis joulureseptejä, lahjavinkkejä ja muuta jouluista!


Joulukalenterin 7. luukku:Jouluinen inkiväärijuoma(kahdelle)


  • 1 plo (33 cl) Ginger Joe –holitonta inkiväärijuomaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 kpl tähtianista

Lämmitä kiehuvaksi kattilassa ja tarjoa heti. Jos kaipaat terästystä, lisää 2 cl tummaa rommia per muki.

Söpö muki Ivana Helsinki.

 

Joulukalenterin 8. luukku: Jouluinen askarteluvinkki 

Tee kauniista oluttölkistä kynä-, sivellin- tai kamakotelo. Elsa ja minä näytämme miten. 

 

Joulukalenterin 9. luukku: Vihreät kuulat ja hapanolut

En ole mikään vihreä kuula -fani, ne ovat aivan liian makeita. Paitsi kun maistoin niitä ensimmäisen kerran hedelmäisen hapanoluen kera. Oi että️.

Siksi tästä kalenteriluukusta jouluinen suositus, vihreät kuulat ja hedelmäinen hapanolut, kuten mangolla, passionhedelmällä tai muulla kirpeän eksoottisella hedelmällä maustettu olut. Kokeile tätä!

 

Joulukalenterin 10. luukku: Olutmaistelua joulupukin kanssa

Testattiin Joulupukin kanssa sopivat oluet juustoille, konvehdeille ja muille herkuille. Katso vaikka! Lempimekko Suzanne Ivana Helsinki.


Joulukalenterin 11. luukku: Olutsiirapit

Joulukalenterin luukusta olutvinkki: Jouluruokien valmistuksen parhaat kamut ovat olutsiirapit. Tässä kaksi, toinen keitetty tummasta lagerista ja toinen taas kirpeästä hapanoluesta.

Tummempaa voi käyttää kinkun maustamiseen, laatikkoihin, punaviinipohjan sijaan tai lihan haudutuksen osana. Erittäin jees myös kahvikakkujen kostuttajana. Kirpeänmakeaa hapanolutsiirappia voi käyttää vaniljaisiin jälkiruokiin, vinegreten osana tai omenamehun kanssa glöginä. Molemmat siirapit sopivat jäätelön kanssa ja vaikka kastikkeisiin ja ne säilyvät jääkaapissa viikkoja. Itselläni on aina jotain olutsiirappia jääkaapissa ja se on oleellinen osa ruuanlaittoa.

Olutsiirappi

  • 3 dl olutta
  • 2 -3 dl sokeria (jos haluat juoksevamman siirapin, 2 dl, jos paksumman, niin 3 dl)

Laita kattilaan ja keitä ainakin 15 minuuttia, tai kunnes sakeutuu. Siirappi sakeutuu vielä jäähtyessään. Olutsiirappeja voi keittää kaikista oluista, itse suosin oluita jotka eivät ole niin katkeria. VINKKI: Voit maustaa siirappeja, tummaan olutsiirappiin sopii glögimausteet tai vaniljatanko, hapanolutsiirappiin sitrushedelmäkuori, timjami tai inkivääri.


Joulukalenterin 12. luukku:Lahjavinkit

5 lahjavinkkiä kuvineen ja niihin yhdistettyine oluineen. 1. Ihanan kasari Huskypipo ja siihen rubikinkuutiovisuinen Garagebeerin imperial gose.

2. Tara Junkerin Kasviksia viikon joka päivälle -ruokakirja, timjamipuska ja ihana samanvärinen olut.

3. Kainoneule  tonttulakki, Varusteleka kaljapussi ja LGH Brewpubin suklaa&vaniljastout.

4. Ivana Helsinki -muistikirja ja sahramilla maustettu Brekeriet wild ale.

5. Ivana Helsinki ihana ja niin mukava Lilly kultamekko juhlaan ja arkeen.

Kaikki oluet Pienbottleshop. Yhteistyössä Ivana Helsinki ja Cozy Publishing.

 

Joulukalenterin 13. luukku: Mausteinen teeglögi

Mausteinen teeglögi

  • 2 cm pala inkivääriä
  • 1l vettä
  • Roobois-teetä
  • kanelitanko
  • 2 rkl tai maun mukaan
  • pari neilikkaa
  • 2 rkl limemehua

Laita kaikki kattilaan ja kuumenna, siivilöi mausteet pois. Jos haluat voit koristella lasin reunan: Sivele lain reuna hunajalla, kaada laakealle lautaselle sokeria ja pyöritä lasin reuna siinä.

Extrana parin vuoden takaa joulukooste blogissa, josta löytyy mm. pistaasiporterkuorrutettua paahtopaistia joulupöytään, unkarilainen joulukalkkuna, joulun kalapöytä, unkarilainen luumupiiras  ja joulun vaahterasiirappisuklaakakku.

Vielä tulossa unkarilaisia jouluruokia ja vaikka mitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti