lauantai 10. syyskuuta 2016

Shakshukaa siskonmakkaroista!


Tein kirja-arvostelun pari viikkoa sitten mainiosta uudesta keittokirjasta nimeltään Samasta Padasta jonka idea on se, että ihan pienillekin lapsille voi tehdä ruokaa samalla kuin kokkaa aikuisille, kunhan muistaa tietyt periaatteet. Meillä ihan pieniä lapsia enää ole, mutta kirjassa on paljon hyödyllistä tietoa silti erilaisista raaka-aineista ja valmistustavoista.

Kirja on muutenkin ihana - reseptit ovat oivaltavia, helppoja, kasvispainotteisia ja ennenkaikkea hyviä. Lisäksi jokaiseen reseptiin on merkitty, miten muutata sen lapsille sopivaksi.

Uusi suosikkireseptimme on juuri sitä oivaltavuutta, mikä Samasta Padasta-kirjassa on parhaimmillaan - yhdistetään trendiruoka shakshuka, mutta tehdäänkin se siskonmakkarasta! En itse ole oikeastaan ikinä pitänyt siskonmakkarasta, koska olen syönyt sitä ainoastaan keitossa. Mutta näin shakshukassa makkarat ovat todella hyviä! Resepti on täydellinen arkiruoka, nopea, hyvä ja täyttävä. Skiditkin ihastuivat (paitsi päällä olevaa kananmunaa eivät suostuneet maistamaan, tosin tämä arvattiin jo etukäteen).




Tätä reseptiä olemme varioineet jo monta kertaa, tässä yksi versiomme kirjan reseptistä. 

Siskonmakkara-shakshuka

1 sipuli, 4 valkosipulinkynttä, 1 munakoiso, ½ dl oliiviöljyä, 2 tlk tomaattipyrettä, 1 tl palmusokeria, 1 ½ tl paprikaa, 1 ½ tl juustokuminaa, 2 tlk (á 400g) tomaattimurskaa, 1 dl vettä, ½ tl suolaa, 500 g siskonmakkaraa, 2 rkl säilykejalopenoja, 3 kanamunaa, noin 1 rkl harissa-tahnaa. 

Lisäksi: ½ ruukkua lehtipersiljaa, leipää liemen kaapimista varten (lasten suosikkijuttu) 

     Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi munakoiso ja paprika pieniksi. Kuullota sipuli kasarissa läpikuultavaksi. Lisää munakoiso, paprika, tomaattipyree, sokeri, paprikajauhe ja juustokumina ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja huuhtele vedellä rippeet pataan. Kypsennä ilman kantta siskonmakkaroiden valmistuksen ajan.
4
      Kiehauta kattilallinen vettä. Pursota siskonmakkara kuoresta kattilaan. Keitä 3 minuuttia. Valuta makkarat ja laita takaisin kattilaan. Lisää tilkka öljyä ja ruskista makkaroiden pinta. Jaa makkarat kahteen osaan ja sekoita harissa toisen osan joukkoon joukkoon. Sekoita suola ja ei-maustetut makkarat loppupataan. Ripottele jalopenot päälle
     
     Tee pataan kolot kanamunille ja riko munat kulhoihin. Kypsennä kunnon lämmöllä, ilman kantta noin 10 minuuttia kunnes keltuainen on vielä pehmeää. Vahdi pataa, ettei se pala pohjasta. Tarjoa persiljan ja leivän kanssa. Lisää harissamakkarat vasta aikuisten lautasille, ettei padan liemestä tule liian tulista. 

     Olemme niin ihastuneita paistettuhin siskonmakkaroihin, että olemme syöneet niitä muissakin safkoissa. Ja ihan pelkästään. Lapset ihan vaan paistettuna ja me harissalla maustettuna. Kandee kokeilla. 

3 kommenttia:

  1. Nam..näyttääpä hyvältä. Täytyy kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  2. Onpa tosiaan hyvännäköinen. Joo, ei meilläkään nuo munat yleensä uppoa lapsille shaksukassa. Kiva idea nuo siskonmakkarat. Ehkä minä saisin ne alas näin hyvässä setissä. En muuten ole koskaan ollut mikään suurin fani :)

    VastaaPoista
  3. Joo, minä en ennen tätä ole välittänyt siskonmakkaroista. Mutta tähän sopii!!

    VastaaPoista